Ana Sayfa Ekonomi, Gündem, Tarsus, Yaşam 12 Haziran 2024 36 Görüntüleme

VEYİS AVCI : “TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ 2024 YILI İÇİN AÇIKLADIĞI BUĞDAY VE ARPA FİYATLARI MAALESEF ÇİFTÇİMİZ İÇİN HÜSRAN OLMUŞTUR”

Başkan Avcı yaptığı açıklamada : Çiftçilerimizin Ziraat Bankası’ndan kullandığı sübvansiyonlu kredilerin faiz oranı %7’den %27’ye çıkmıştır. Tarımsal girdiler geçen sezona göre %60 artmıştır. Mazot, 2023 hasat dönemine göre %110 artmıştır. Tarım işçi yevmiyesi %60 artmıştır.

Devlet Su İşleri bile, 2024 yılı için sulama ücretlerine %67 zam yapmıştır. TMO’nun 2024 yılı için buğdayda %19’luk zam yapması, arpadaki %11’lik zam çiftçimizi büyük zarara uğratmıştır.
14 Mayıs 2024 Dünya Çiftçiler Günü’nde Ankara’da TOOB toplantı salonunda, Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla, TZOB Genel Başkanımız Sayın Şemsi Bayraktar’ın konuşmasında altını çizerek buğday maliyetinin 10 TL’nin üstünde olduğunu söylemiş ve çiftçimizin Sayın Cumhurbaşkanımızdan iyi bir fiyat beklediğini iletmiştir. Ne yazık ki, TMO çiftçilerimize destekleme dahil toplam 11 TL’yi reva görmüştür.


2023 yılı buğday fiyatı destekleme dahil 9,25 TL iken, 2024 yılı için açıklanan 11 TL buğday fiyatı zam oranı %19 artışa denk gelmektedir. Bu, Ziraat Bankası’nın faizini bile karşılamamakta, diğer girdiler ve çiftçilerimizin emeği, alın teri hiçe sayılmaktadır. Bu fiyatları çiftçilerimiz adına kabul etmemiz mümkün değildir.

Bu şekilde çiftçimizin ayakta kalma şansı kalmamıştır. Bu süreçte, bu fiyatları açıklayan ve buna karar verenlerin bunu bir daha gözden geçirmelerini ve bu yanlış fiyat politikasından geri dönmelerini, çiftçimizin alın teri ve emeğinin karşılığını vermelerini talep ederiz. Kamuoyuna saygıyla bildiririz ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster