Ana Sayfa Gündem, Yaşam 24 Haziran 2024 9 Görüntüleme

Vatandaşlar, Büyükşehir’le Kurbanlıklarını Hem Sağlıklı Hem Hijyenik Koşullarda Kestirdi

Kurban Bayramı’nın gelmesi ile birlikte kurban vecibelerini yerine getirmek isteyen vatandaşlar, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin mezbaha ve mobil kesim noktalarının yolunu tuttu. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından her türlü tedbirlerin alındığı; veteriner hekim, uzman kasaplar ve yetkin personeller eşliğinde hem sağlıklı hem hijyenik koşullarda kurbanlarını ücretsiz bir şekilde kestiren vatandaşlar, bu hizmetten oldukça memnun kaldı. Kurbanlık cinsine göre dışarıda kesim işlemi için ücret ödemek zorunda kalan vatandaşlara el uzatan Büyükşehir, bu bayram da bütçe dostu hizmeti ile vatandaşları sevindirdi.

Bu kapsamda Büyükşehir; Akdeniz’de 1, Aydıncık’ta 1, Bozyazı’da 1, Gülnar’da 1, Mezitli’de 1, Mut’ta 1, Silifke’de 1, Toroslar’da 2, Yenişehir’de 1, Erdemli’de 2, Tarsus’ta 6 olmak üzere toplam 18 mobil kesim ünitesi, Anamur, Çamlıyayla, Erdemli, Gülnar, Mut ve Akdeniz’de toplam 6 mezbaha ile hizmet verdi.

Şahutoğlu: “Bu Bayram’da da ücretsiz kesim işlemi ile vatandaşlarımıza destek olduk”

Her yıl olduğu gibi bu sene de Kurban Bayram’ında vatandaşlara ücretsiz kurban kesim hizmeti verdiklerini aktaran Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Selçuk Şahutoğlu, “Bu hizmeti hijyenik ortamda verirken ehil kasaplar ve veteriner kontrolü eşliğinde yaparak, toplam 263 personelle beraber sahada hazırız. 18 mobil kesim ünitemiz ve 6 adet de kesimhanemiz var. Mezbahanelerimiz bu sene 2 gün hizmet verecek. Mobil kesim ünitelerimiz Tarsus Bağlar ve 82 Evler’de kesimin yoğun olduğu bölgelerde 2 gün hizmet vereceğiz” dedi.

Verilen hizmetten bahseden Şahutoğlu, “Dini vecibelerimizi yerine getirerek vatandaşlarımızdan vekaleti aldıktan sonra burada kasaplarımız eşliğinde hayvanlar kesiliyor ve parçalanarak ayrı ayrı poşetleniyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak tüm ülkemizin Kurban Bayramı’nı kutluyor, bu bayram da vatandaşlarımıza ücretsiz kesim hizmeti vererek onlara destek oluyoruz” sözlerine yer verdi.

Vatandaşlar, Büyükşehir’in vermiş olduğu hizmeti hem çok beğendi hem takdir etti

Vatandaşlardan Adem Gök, Büyükşehir’in kurban kesim hizmetini çok beğendiğini söyleyerek “Halkın hizmetlerine cevap vermek çok güzel bir şey, takdir ediyorum.  Normalde dışarıda 700 ile bin lira arası kesim yapılmakta ve zaten halkımız şu an kurbanı zor alabiliyor. Onun için Büyükşehir büyük bir hizmet sağlıyor ve vatandaşlarımıza katkıda bulunabiliyor” dedi.

Demet Gündoğdu da hizmetten çok memnun kaldığını belirterek “Kurban aldığımız yerden Büyükşehir’in böyle bir hizmeti verdiğini duyduk. İnsanlar için sağlık açısından daha iyi ve verimli olmuş. Dışarıda olsa belki kesim ücretleri ödenemeyecek ama Büyükşehir böyle büyük bir katkı sağlanmış” diye konuştu.

Yasin Demirağ ise, “Daha önce bilmiyordum bu hizmeti bugün öğrendim. Kurban aldığım yerden bu hizmeti öğrendim. Güzel bir hizmet ve çok memnun kaldım. Gerçekten temiz ve hijyenik bir ortamda kurbanlarımızı kestiriyoruz” dedi.

Kurban kesim işleminde Büyükşehir’in mezbahalarını tercih eden vatandaşlardan Zeki Kahya, “Güvenilir ve gayet güzeldi. Kurban kesiminden memnun kaldım ve herkese tavsiye ederim” derken vatandaşlardan İkram Kahraman, “Biz her sene kurbanlarımızı buraya getiriyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer bize güzel bir hizmet yapıyor” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir’in mobil kesim ünitesinde ilk defa kurban kestiren vatandaşlardan Cezmi Yıldırımcan, “Ben Akdeniz’de oturuyorum. Orada kesim ücreti için benden 900 lira para istediler. Bu yüzden Büyükşehir’i tercih ettim. Temizlik gerçekten dört dörtlük ve hijyenik. Büyükşehir gerçekten güzel bir hizmet veriyor” diye konuştu.     

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster