Ana Sayfa Gündem, Son Dakika, Yaşam 17 Temmuz 2023 79 Görüntüleme

Vali Pehlivan : ” Mersin İlimizin Gülnar İlçesinde meydan gelen orman yangınını söndürme çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor.”

Mersin Valiliği’nin Gülnar’da çıkan yangınla ilgili son dakika açıklaması şöyle:
” Mersin-Gülnar- Kavakoluğu Mahallesinde 16.07.2023 günü saat: 16:50 sıralarında orman yangını meydana gelmiştir.Yangın mahalline Mersin Valiliğimizin koordinasyonunda Orman, AFAD, Jandarma, İtfaiye, DSİ, Karayolları, Emniyet, UMKE, 112 Sağlık, Kızılay, Akkuyu NGS ekipleri intikal ettirilmiştir.
Kavakoluğu Mahallesinde 5 ev yangın dolayısıyla kullanılmaz hale gelmiştir. Can kaybımız yoktur.Hava kararana kadar 10 helikopterin,hava karardıktan sonra gece görüşlü 3 helikopterin de söndürme çalışmalarına katıldığı, halihazırda devam etmekte olan yangına arazöz, itfaiye aracı, su tankeri ve TOMA’ lardan oluşan,78 yangın söndürme aracı,66 iş makinesi,539 personel müdahale etmektedir.
51 hane ve 78 nüfustan oluşan Kavakoluğu Mahallesi,
85 hane ve 172 nüfustan oluşan Korucuk Mahallesi,
160 hane ve 278 nüfustan oluşan Çavuşlar Mahallesi,
77 hane ve 109 nüfustan oluşan Tepe Mahallesi Jandarma ekipleri tarafından tedbiren tahliye edilmiştir.
Tahliye edilen vatandaşlarımızın barınma ihtiyaçları için Gülnar Anadolu Lisesinin Pansiyonu tahsis edilmiştir.Gece şartları ve şiddetli rüzgara rağmen yangını söndürme çalışmaları yoğun bir şekilde devam etmektedir.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster