İçel
Ana Sayfa Gündem 6 Şubat 2024 32 Görüntüleme

VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN’IN 6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN 1. YILDÖNÜMÜ MESAJI

“6 Şubat 2023 günü sabah saat 04:17’de, 11 İlimizi ve yaklaşık 14 milyon insanımızı etkileyen Kahramanmaraş Pazarcık Merkezli milletçe hepimize derin acılar yaşatan, yüreğimizi dağlayan büyük bir depremle uyandık. Bu büyük afetin şokunu yaşarken aynı gün içerisinde ikinci bir büyük depremle bir kez daha sarsıldık.
Yıkım büyük, acılar tarifsizdi. Devlet ve millet olarak asrın felaketiyle karşı karşıdaydık. Böylesi büyük bir afetin yaraları ancak büyük bir dayanışmayla sarılabilirdi.
Zaman; milletçe bizi biz yapan en büyük hasletlerimizden biri olan acıda, kederde, zor günde bir ve bütün olmak, birbirimize sımsıkı kenetlenerek elbirliği ve güç birliği yapmak ve deprem bölgesine yardıma desteğe koşmak zamanıydı. Öyle de oldu.
Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla devletimizin ilgili kurum ve kuruluşları personeli ve bütün imkanlarıyla, depremin ilk saatlerinden itibaren bölgeye sevk edildi. Meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve gönüllüler buna eşlik etti.
Arama-kurtarma başta olmak üzere depremden etkilenen vatandaşlarımızın her türlü ihtiyaçları büyük bir gayret ve özveri içerisinde karşılanmaya çalışıldı.
Ağır kış mevsimi koşullarının yaşandığı bölgede depremden etkilenen insanlarımızın en temel insani ihtiyaçları olan beslenme ve barınma sorununu gidermek için bütün kurum ve kuruluşlar var gücüyle çalışmaya başladı. Deprem bölgesinden diğer illerimize gitmek isteyen vatandaşlarımız gitmek istedikleri yerlere ulaştırıldı. Yaralılarımız ivedilikle ülkemizin dört bir yanındaki hastanelere sevk edildi.
Deprem bölgesine en yakın illerden biri olan Mersin İlimiz ve Mersinli hemşehrilerimiz de depremin ilk saatlerden itibaren gerek deprem bölgesine koşup yürütülen çalışmalara destek vererek gerekse afetten etkilenen vatandaşlarımızı İlimizde misafir ederek necip milletimizin yüce gönüllülüğünü yansıtan yardımlaşma ve dayanışma anlayışını en güçlü şekilde sergiledi.
Binlerce depremzede vatandaşımızı, kamu, yerel yönetim, meslek ve sivil toplum kuruluşları ve her bir Mersinli olarak imkanlarımız ölçüsünde en iyi şekilde ağırlamaya gayret gösterdik. Kurumlarımızın imkanlarını, evlerimizi ve aşımızı paylaşarak acılarına ortak olmaya, yaşama tutunmalarına destek olmaya çalıştık. İyi ki de bunları yapabildik, iyi de destek sağlama imkanımız oldu.
Bugün üzerinden 1 yıl geçen bu büyük afetin yaraları, devletimizin ve milletimizin birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhuyla sarılmaya devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ilgili Bakanlıklarımız ve kurumlarımız, depremden yıkılan, hasar gören her bir konutun,işyerlerinin yerine güvenli yapılar inşa etmeye hızla devam ediyor. Biten konutlar depremzede vatandaşlarımıza teslim edilerek güvenli yuvalarına kavuşturuluyor.
6 Şubat depremlerinin birinci yıl dönümünde, ülkemizin dört bir yanından deprem bölgesine bizzat giderek yardım çalışmalarına destek veren, her türlü insani ihtiyaç malzemelerini bölgeye gönderen, depremzede vatandaşlarımızı misafir eden ve barınmalarına destek veren kısaca maddi ve manevi olarak depremden etkilenen vatandaşlarımızın yanında olan tüm kişi ve kurumlara şükranlarımı sunuyorum.
Asrın felaketi olarak kayıtlara geçen bu büyük deprem afetinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına,milletimize sabır ve başsağlığı diliyorum. Yaralı depremzede vatandaşlarımıza acil şifalar temenni ediyorum.
Allah ülkemizi, milletimizi, bütün insanlığı her türlü afetlerden korusun.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster