Ana Sayfa Gündem, Kültür, Yaşam 16 Haziran 2023 100 Görüntüleme

VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN, HACI UĞURLAMA PROGRAMINA KATILDI

Ali Hamza Pehlivan, Diyanet İşleri Başkanlığı 2023 yılı Hac organizasyonu kapsamında Adana 8. Kafile ile hacca gidecek vatandaşlarımız için İl Müftülüğü koordinesinde Hz. Ebubekir Camiinde düzenlenen uğurlama programına katıldı.
Hz. Ebubekir Camiinde, akşam namazının eda edilmesinin ardından gerçekleştirilen programda Kuran-ı Kerim Tilaveti okundu, dualar edildi.
Valimiz Ali Hamza Pehlivan, İlimizden gidecek olan üçüncü kafile için düzenlenen uğurlama programında yaptığı konuşmasında; “Öncelikle sizleri en kalbi duygularımla, muhabbetle selamlıyorum. En kutlu yolculuğa çıkıyorsunuz. Manevi değeri en yüksek yolculuğa çıkıyorsunuz. Hacca, kutsal topraklara gidiyorsunuz. Mekke’ye, Medine’ye gidiyorsunuz. Öncelikle yolunuz açık olsun. Bu kutlu yolculuk, mensubu olduğumuz dinimizin beş şartından birisi. Ve bu ibadet diğer bütün ibadetlerde olduğu gibi niyetlerle başlıyor. Tabii nasip olması da gerekiyor.
Ne mutlu ki sizlere sağlığınız yerindeyken bu ibadeti yapmak üzere bu yolculuğa çıkmak nasip oldu. Önce niyetlendiniz, niyetleriniz kabul oldu ve nihayet yola çıkmak nasip oldu. Bundan dolayı elbette ki bu nasibin şükrünü eda ediyorsunuz. Yoğun duygularla yola çıkıyorsunuz ve döndüğünüzde de inanıyoruz ki heybeniz dopdolu geleceksiniz. Bizim sizlerden naçizane istirhamımız duadır. Aileniz, sevdikleriniz, anneleriniz, babalarınız, çocuklarınız için dua edeceksiniz.
İstirham ediyoruz lütfen toplumumuz, ülkemiz, milletimiz, devletimiz, birliğimiz ve beraberliğimiz için de dualar ediniz. Hem ülkemizin birliği beraberliği hem gönül coğrafyamızın huzuru, saadeti, esenliği için ve yaşamış olduğumuz musibetler, afetler için de lütfen dua ediniz. Bugün bu akşam saatinde yakın zaman önce, 6 Şubat’ta yaşamış olduğumuz deprem felaketinde kaybettiğimiz deprem şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.
Oralarda da inanıyorum ki sizler bu dualara ortak olacak, bu duaları ülkemizin ve milletimiz için edeceksiniz. Allah dualarınızı kabul etsin. İnşallah sağlıkla gidip, sağlıkla gelir, ailelerinize kavuşursunuz. Tabii nice insanlar bu yolculuğa çıkamadan terki diyar etti, nasip olmadı. Ama şükür ki sizlere nasip oldu. İnşallah gene bir duamız da şu olsun.
Gönlünden bu yolculuğa çıkmayı, hac ibadetini yerine getirmeyi dileyen, isteyen niyetlenen herkese de Allah nasip etsin. Ben bu duygularla sizlere hayırlı yolculuklar diliyorum. Size rehberlik edecek hocalarımıza da gene hayırlı yolculuklar diliyorum. Onlar bütün ibadetlerin olduğu gibi hac ibadetinin de şekli şartlarını,bütün diğer şartlarını, usullerini sizlere anlattılar. Yol boyunca da anlatacaklardır.
Orada da gene rehberlik edecekler. Biliyorsunuz bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığımızın yıllardan beri yürüttüğü ve sistemli bir şekilde çok disiplinli bir şekilde yürüttüğü bir organizasyona dahil oldunuz. Yolunuz açık olsun. Allah yaptığınız, yapacağınız ibadetleri kabul etsin. Sizleri saygıyla, muhabbetle selamlıyorum. Sağ olun, var olun. Allah’a emanet olun” dedi.
İl Müftü Vekili Mehmet Akif Coşkun da bir konuşma gerçekleştirdi.
Vali Pehlivan ve beraberindekiler, hacı adaylarının aileleri ile birlikte, Müftü Yardımcısı Mahsum Taşçı’nın kafile başkanlığında hacca gidecek olan hacı adaylarını uğurladı.
İlimizden 2022 yılında 470 kişi hacca gitmiştir. Bu yıl 1.080 kişinin hacca gitmesi planlanmıştır. Bu yıl, ilk kafile 10 Haziran’da İl Müftüsü Başkanlığında hacca gitmiştir. İkinci kafile 13 Haziran’da hacca gitmiştir.
14 Haziran tarihinde hacca gidecek olan kafilenin başkanlığını Müftü Yardımcısı Mahsum Taşçı yapacaktır. 137 kişiden oluşan kafile 5 otobüs ile hacca gidecektir.
Uğurlama programında Vali Pehlivan’a Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener de eşlik etti.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster