İçel
Ana Sayfa Gündem, Tarsus 5 Mart 2024 26 Görüntüleme

VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN ASHAB-I KEHF’İ ZİYARET ETTİ

Valimiz Ali Hamza Pehlivan, Tarsus İlçesi’nde bulunan Ashab-I Kehf ‘i ziyaret etti
Tarsus İlçemize bağlı Dedeler Köyü’nde bulunan “Ashabı Kehf Makamı Şerifleri Zaviye ve Hangah Vakfı” adına kayıtlı Ashab-ı Kehf Mağarası’nı ziyareti esnasında Adana Vakıflar Bölge Müdürü Metin Evsen’den mevcut durum ve ihtiyaç duyulan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
Vali Pehlivan; “Yedi Uyurlar rivayetinin gerçekleştiği Ashabı Kehf Mağarası İlimizde en çok ziyaret edilen yerlerden biridir. Bu bağlamda önemli bir inanç turizm merkezi özelliği taşımaktadır. Bu alanı daha güzel ve cazip hale getirmek için Vakıflar Bölge Müdürlüğü’müz vasıtasıyla gerekli düzenleme ve iyileştirme çalışmalarının gerçekleştirilecektir. Saha ziyaretimizde, Vakıflar Bölge Müdürümüz ve ilgili teknik ekibimizle birlikte yerine getirilecek çalışmalar hakkında değerlendirmeler yaptık.” dedi
Vali Pehlivan’a, Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Adana Vakıflar Bölge Müdür Vekili Metin Evsen ve Dedeler Mahallesi Muhtarı Mehmet Yılmaz eşlik etti.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster