İçel
Ana Sayfa Ekonomi, Gündem, Son Dakika 7 Kasım 2023 66 Görüntüleme

USİAD’tan Irak’ın Salahaddin Vilayetine Çıkarma

USİAD heyeti 25 Türk şirketi eşliğinde ile Salahaddin vilayetinin merkez kenti Tikrit’e gitti. USİAD heyeti, Salahaddin Valisi Ismail Al-Hloub ile bir araya geldi.USİAD heyeti, 25 Türk şirketi eşliğinde ile Salahaddin vilayetinin merkez kenti Tikrit’e gelerek temaslarda bulundu. USİAD heyeti ilk olarak Salahaddin Valisi Ismail Al-Hloub ile bir görüşme gerçekleştirdi.Ardından heyet, Tikrit Ticaret Odası’na gelerek Tikrit Kaymakamı Dr. Omar Al-Shindah, Tikrit Ticaret Odası Başkanı, Amer Khalaf Allawi ve Tikrit Emniyet Müdürü Qindil Khalil Al-Juburi ile bir araya geldi.

TİKRİT’TE TÜRK KONSOLOSLUĞU TALEBİUSİAD heyeti, valilik binasına gelerek, Tikrit iş dünyası temsilcileri ile B2B ikili görüşmeler yaptı. Yapılan görüşmelerde Iraklı yetkililer, Türk iş adamlarının ziyaretinden duydukları memnuniyeti her fırsatta ifade etti. Ayrıca yetkililer, özellikle Türk işadamlarının Irak’a yatırım için gelmelerini talep etti.Görüşmelerin ardından heyet, valinin verdiği onur yemeğine katıldı.Tikrit Valisi, Tikrit’te Türkiye konsolosluğu açılması talebini dile getirdi ve Tikrit’te yol, köprü, müteahhitlik hizmetleri ve hastane projelerinin çok olduğunu söyledi.USİAD BAŞKANI KILIÇ TÜRKİYE’YE DAVET ETTİGörüşmelerin ardından USİAD Genel Başkanı Nevaf Kılıç, Tikrit Valisi,Tikrit Kaymakamı ve Tikrit Ticaret Odası Başkanını 11-14 ocak 2024 tarihleri arasında Mersin’de yapılacak olan 8.Uluslararası Yatırım ve Ticaret zirvesine davet etti. Öte yandan Kılıç, Tikrit’te Türk markaları için tanıtım günleri yapmayı önerirken, Türkiye’den bir şehir ile kardeş şehir olunması konusunda destek olacağını belirtti.

İŞ ADAMLARINDAN USİAD’A TEŞEKKÜRZiyarette bulunan Türkiye’nin 81 ilinden ve farklı sektörlerde ihracat yapan şirket yöneticileri, böyle bir ziyaret planlayıp, sorunsuz gerçekleştirdiği için USİAD Başkanı Nevaf Kılıç ve USİAD yöneticilerine teşekkürlerini ve memnuniyetlerini, sözlü ve yazılı ifade etti.Öte yandan katılımcılar, bu tip organizasyonların devam etmesi konusunda da USİAD başkanı Nevaf Kılıç’a talepte bulundu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster