Ana Sayfa Eğitim, Gündem, Son Dakika, Tarsus, Teknoloji, Yaşam 31 Temmuz 2023 267 Görüntüleme

TSO MTAL’DEN YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI ALANINDA ULUSLARARASI BİR PROJE DAHA

YENİLENEBİLİR ENERJİ TEKNOLOJİLERİNDE 4.0 STANDARTLARINA GÖRE YENİ UYGULAMALAR

Tarsus Ticaret Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin koordinatörlüğünde İspanya ve Avusturya ‘daki ortak kurumlarla Erasmus+ Mesleki Eğitimde Küçük Ölçekli Ortaklıklar KA2 kapsamında hazırlanan “New Applications in Renewable Energy Technologies According to 4.0 Standards” proje 2022-2-TR01-KA210-VET-000098216 No ıle Turkıye Ulusal Ajans tarafından kabul edildi.

Okul müdürü Mustafa Yiğiter :

“KA1 kapsamında iki proje yürüttüklerini ve kırkdört öğrencinin Avrupa’nın değişik ülkelerinde staj yaptıklarını aktardı. Hazırlanan proje bu deneyim üzerine inşa edilmiştir. Üretimin gelişen yeni teknolojik gelişmeler ve dijitalleşme ile iç içe olması, iş gücünün yapısını değiştirmiştir. Yaşanan dönüşüm beraberinde yeni mesleklerin ortaya çıkmasına sebep olmuş ve teknolojiyi etkili kullanan insan gücüne ihtiyacı artmıştır. Ülkemizin sıfır emisyon hedeflerine ulaşması, çevrenin korunması, ucuz,temiz  ve sürdürülebilir enerji üretimi için yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı önem arz etmektedir.

Hedefimiz, Dijital Dönüşümün getireceği teknolojileri bilen ve bunu mesleki becerilerine yansıtan yüksek nitelikli kalifiye meslek elemanları yetiştirmektir. Gelişen teknolojiyi sürekli takip edip öğrenerek ihracat yapabilecek elemanların yetiştirilmesi, bu elemanları yetiştirecek eğitimcilerin mesleki alanda geliştirilmesi için modül eğitimleri, dokümanlar, videolar ile bir sanal işletme oluşturmaktır. ”

İki gün suren projenin açılış toplantısı okulumuz konferans salonunda basladı. İspanya’dan iki uzman,  Avusturya’dan  3 uzman personel ve  Tarsus Ticaret Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okulundan 4 teknik öğretmen yer almaktadır.

 

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster