Ana Sayfa Gündem, Kadın, Kültür, Son Dakika, Tarsus, Yaşam 6 Ekim 2023 100 Görüntüleme

TARTUD Başkanı Yeşim Sancaktar İçgören: “Tarsus, aynı yerde 10.000 yıldır yaşamaya devam eden çok katmanlı bir kenttir”

Tarsus Turizm ve Tanıtım Derneği ( TARTUD) Yeşim Sancaktar İçgören ,düzenleyecekleri Tarsus Turizm Çalıştayı” ile ilgili basın açıklaması yaptı :

“Tarsus, aynı yerde 10.000 yıldır yaşamaya devam eden çok katmanlı bir kenttir. Tarsus’un kültürel ve doğal zenginliklerin en güzel örneklerine  ev sahipliği yapan özel bir kent olduğu aşikardır.  Tarsus Turizm ve Tanıtım Derneği olarak Tarsus’da bu doğrultuda; güçlü bir ekonomiye sahip, insana ve çevreye duyarlı, sağlıklı kentsel normlara kendi kültürünü koruyarak kavuşması için önemli işlevlere sahip yeni organizasyonel yapıların kurulmasına ihtiyaç duyulmaktadır. Kentin, potansiyeline karşın turizmden elde ettiği gelir açısından hak ettiği yere ulaşamaması ve  içerisinde yaşanmaya devam eden görsel sorunlar, bu oluşumun gerekliliğini ortaya koymaktadır. Tarsus’un turizm açısından hakettiği yere ulaşabilmesi için çok ayaklı bir projenin ilk adımını, “Tarsus Turizm Çalıştayı” ile atmak istiyoruz.

Bu kapsamda ortak akıl ile sorunları tespit etmek ve akabinde çözüm üretmek, çözümsel güçlü projeler yapmak, turistik işlevlerini ve turizm politikalarını belirlemek hedeflenmektedir. Tarsus Turizm Çalıştay Grubu olarak, Tarsus’da yapılacak turizm çalışmalarına katkı sağlamak ve hedef kitle, alt yapı ve görsel planlamalarda rehber niteliği taşıyan akademik çalışma raporu hazırlanacaktır. Söz konusu Çalıştay bünyesinde İnanç, Kültür, Eğlence, Gastronomi, Alternatif, Yönetim/İnsan Kaynakları ve Destinasyon/Pazarlama başlıkları altında çalışma grupları yer almaktadır.

Bu doğrultuda Çalıştay Grupları bünyesinde çok sayıda ünlü Rehber ve Turizm İşletmecisi, Tarsus Kaymakamlığı, Tarsus Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü,  Çukurova Kalkınma Ajansı, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Üniversitesi, Tarsus Üniversitesi, Tarsus Turizm ve Tanıtım Derneği ve Tarsus Yöresel Yemekleri Araştırma Derneği bünyesinde katılımcılar mevcuttur.  Tarsus Turizm Çalıştayı, 11 ve 12  Ekim 2023 tarihinde Tarsus  Gözlükule Kazı Evi’nde gerçekleştirilecektir.”

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster