İçel
Ana Sayfa Ekonomi, Gündem, Tarsus, Yaşam 4 Kasım 2023 68 Görüntüleme

Tarsus’ta Kurulan “Mersin Agropark” Türkiye’ye Model Oluyor

Türkiye’nin ilk tarım ihtisas teknoparkı olarak Tarsus’ta kurulan ve girişimcilere kapılarını açan Mersin Agropark, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü, Kalkınma Ajansları ve Bölge Kalkınma İdareleri Başkanlığından üst düzey bir heyete ev sahipliği yaptı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı adına Mersin Tarım ve Gıda İhtisas Teknoloji Geliştirme Bölgesinde teknik incelemelerde bulunan heyeti, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ve Mersin Agropark Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır ile Tarsus Ticaret ve Sanayi Başkanı ve Mersin Agropark Yönetim Kurulu Başkan Vekili H. Ruhi Koçak konuk etti.


Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğünden Daire Başkanı Funda Külerü, İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Oğuz Alibekiroğlu, Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Rifat Duran, Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Osman Demirdöğen, Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Hakan Gültekin, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Nusret Mutlu, Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Dr. Murat Karakoyunlu ile uzmanların bulunduğu heyet, teknik inceleme gezisi yaptığı Mersin Agropark’ın oluşturduğu modelle Türkiye’ye örnek olduğunu ifade ederek, detaylı raporlama yaptılar.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster