İçel
Ana Sayfa Ekonomi, Gündem, Son Dakika, Tarsus, Yaşam 6 Mayıs 2023 114 Görüntüleme

TARSUS’TAN SESLENDİLER “SENDİKA HAKKIMIZDA VAZGEÇMEYECEĞİZ! “

Tüm Emeklilerin Sendikası Tarsus Şubesi; Türkiye’deki bütün şubeleri ile eş zamanlı olarak, 05.05.2023 Cuma günü saat 16.00 ‘da, Tarsus Yarenlik Alanı’nda basın açıklaması düzenledi.
Tüm Emeklilerin Sendikası Tarsus Şube Başkanı Hüseyin Pala, sendika adına yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:
“Sendika Hakkımızdan Vazgeçmeyeceğiz!
Ülkenin bütün değerlerinde emeği, gayreti olan emekliler, kendilerine reva görülen yaşam koşullarına karşı hak temelli örgütlenerek 1995’li yıllardan beri sendikal haklarını kullanıyor. O zamandan bu yana emeklilerin taleplerine kulak verme, haklarını verme yönünde tavır alması gereken, devlet, siyasi iktidarlar emeklilerin öz örgütü olan sendikaları kapatma, engelleme, baskı ile yok saymayı tercih etmektedir.
Bütün bunlara rağmen emekliler, sendikal örgütlülüklerini sürdürmüşler, emeklilerin hak mücadelesini sendikal örgütlenme aracılığıyla yerine getirmişlerdir.30 Kasım 2023 tarihinde Ankara Valiliğine yaptığımız başvuru ile sendikamız Tüm Emeklilerin Sendikası tüzel kişilik kazanmıştır. Geçmişten getirdiği örgütlenme ve mücadele birikimini sadece adı değişen örgütlülüğümüzle bugünlere getirdik.
Açlık sınırının 10.000 TL, yoksulluk sınırının 32.000 TL, asgari ücretin ise 8.500 TL olduğu ülkemizde 9 milyon emekli 7.500 TL aylık almaktadır. Bu aylık, açlık sınırı bile değil, ölüm sınırıdır. Kalan ömrümüz hastane kapılarında, sağlık hizmeti almaya çalışarak geçiyor. Çalışırken misli misli ödediğimiz sağlık primleri, yok sayılıyor. Sağlık hizmetleri adeta soygun yerine dönüşmüş durumdadır. Aylık bağlanırken uğradığımız haksızlıkların, adaletsizlikleri haddi hesabı yok.
Akşam dağılmış pazarlardan çöpe atılmış sebze meyve toplayan emeklilerin görüntüleri siyasi iktidarın ayıbı değil mi? Demokratik bir ülke, barış içinde bir ülke, kardeşlik içinde, eşitlik içinde bir ülke en başta emeklilerin hakkıdır. İnsanca bir yaşam en temel hakkımızdır.
Bu sorunları çözmek yerine sendikal örgütlülüğümüzü engellemeye çalışan siyasi iktidar emeklileri sendikalarını kapatarak sessizleştirmek, örgütsüz bırakmak istemektedir. Bu amaçla sendikamızı da kapatmak istiyorlar. Sendikamız için Ankara Valiliğinin açtığı kapatma davasının ilk duruşması 9 Mayıs 2023 tarihinde Ankara’da görülecektir.
Siyasi iktidara buradan sesleniyoruz. Adalete, hukuka olan inancımızı korumak istiyoruz. Demokratik bir ülke olmanın gereği olarak emeklilerin sendikal haklarını tanıyın, bu davayı geri çekin. Çünkü ne yapsanız da, sendikal haklarımızı kullanmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Geleceğimize sahip çıkmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Yaşasın örgütlü mücadelemiz! “

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster