İçel
Ana Sayfa Gündem, Kültür, Magazin, Tarsus, Yaşam 17 Nisan 2023 143 Görüntüleme

TARSUS’TA TURİZM HAFTASI PROGRAMI BAŞLADI

Tarsus Kaymakamlığı Organizesi ile 15-22 Nisan Turizm Haftası Kutlama Programı kapsamında, Kubatpaşa Medresesi Kültür Evi önünde tören düzenlendi.
Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Tarsus İlçe Emniyet Müdürü Ali Garanlı, Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, Tarsus Müftüsü Ali Can, MHP mersin Milletvekili Baki Şimşek ve KAÇEP Başkanı Yeşim Sancaktar İçgören ‘in de katıldığı programda, ev sahipliği yapan Tarsus Müze Müdürü Doğukan Alper, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.
Sayın Alper konuşmasında Turizmin önemini vurgulayarak şunları söyledi :” Turizm, Ekonomik kalkınmayı sağlayan, Ulusal ve uluslararası, sosyal ve ekonomik ilişkileri düzenleyen, barış ve refaha katkıda bulunan, ırk, dil, din ayrımı gözetmeksizin, insan hak ve hürriyetlerine bağlı kalmayı amaçlayan, önemi her geçen gün daha da artan, hareketli ve nitelikli bir sektördür. Turizm sektörü, özellikle, 1960’lı yıllardan sonra bütün dünyada hızla gelişmiştir. Günümüzde en hızlı büyüyen sektör olmasının yanı sıra, en fazla istihdam sağlayan sektör haline gelmiştir. Ayrıca, Turizm aktiviteleri sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan diğer sektörlerden daha da fazla önem arz etmektedir. 10 bin yıllık tarihi geçmişe sahip olan kadim kentimizde, Neolitik dönemden, günümüze kadar, kesintisiz yerleşim sürmüştür. “
Öğrencilerin şiir okuması ve Tarsus Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibinin gösterisinin ardından Kubatpaşa Kültür Evinde bulunan fotoğraf sergisi gezildi. Ardından Tarsus Ulu Cami’de temsili fidan dikimi gerçekleştirildi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster