İçel
Ana Sayfa Gündem, Kadın, Tarsus, Yaşam 8 Mart 2024 29 Görüntüleme

“Tarsus’ta Kadın Muhtar Adayları, Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Bir Araya Geldi”

Tarsus Yeşilyurt Mahallesi İstasyon Yolu üzerinde bulunan Seray UKAKELEŞ’in işlettiği Valilla Cafe’de Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlamak ve 31 Mart 2024 Yerel Seçiminde muhtar adayı olarak yarışacak bazı mahallelerin Muhtar adayları bir araya geldi.

Toplantıya Tarsus Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü Memur Personeli Ayşe YALÇIN, Altaylılar Mahallesi Muhtarı ve muhtar adayı Yeliz BOZKURT, Altaylılar Mahallesi Muhtar Adayı Melike ŞAHİN, Akşemsettin Mahallesi Muhtar Adayı Sevda KURT, Anıt Mahallesi Muhtar Adayı Şifa YILMAZ, Yeni Mahalle Muhtar Adayı Sultan DİKİLİ ÖZDEMİR, Şehit İshak Mahallesi Muhtar Adayı Şule TÜRKER ve kırsal mahalle olan Kaklıktaşı Muhtar Adayı Ayşe SARIOĞ katıldı.

Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir araya gelen kadınlar, kadınların sıkıntılarını, hem evde hem işte hem de çevrelerinde yaşadıkları zorlukları birbirleriyle paylaştılar. Toplantıda, kadınların başarılarının toplumda nasıl engellendiği konusu da detaylı bir şekilde ele alındı. Özellikle kadınların seçme ve seçilme haklarına vurgu yapılırken, Cumhuriyet Tarihi döneminde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün desteği ve emriyle ancak bu hakları alabildikleri dile getirildi. Kadınlar, geçmişte elde edilen kazanımların değerini vurgulayarak, bu hakların korunması ve geliştirilmesi için kararlılıkla mücadele etme gerekliliğini vurguladılar. Bu anlamlı toplantıda, kadınların tarihsel ve sosyal mücadelelerine odaklanarak, gelecekteki adımlar için birlikte hareket etme kararı aldılar.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster