Ana Sayfa Gündem, Kadın, Son Dakika, Tarsus, Yaşam 6 Ekim 2023 118 Görüntüleme

TARSUS’TA İŞLENEN KADIN CİNAYETİNİN İLK DURUŞMASI YAPILDI. Av. DERYA ÖZİNÇ AÇIKLAMA YAPTI

12 Ocak 2023 tarihinde Tarsus’ta işlenen kadın cinayetine kurban olan E.E. adlı kadının ilk duruşması bugün görüldü

Savcının, sanığa yönelik “ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına yönelik” mütalaası, E.E’nin ailesinin acısını bir nebze hafifletti. Karar duruşması 16 Kasım 2023 tarihine ertelendi.
Cinayetin işlendiği gün, bazı yerel haber kaynakları ve gazetelerin sosyal medya paylaşımlarında, “Tarsus’ta kadın cinayeti işlendiği, nedeninin kadının aldattığına ilişkin” haberler yer aldı. Bu haberler, evlatlarını ve kardeşlerini kaybeden E.E’nin ailesinin acısına acı ekledi.

Asıl gerçek ise şudur: Sanık eş M.E., işlediği cinayet sonrasında haksız tahrik hükümlerince ceza indiriminden faydalanmak amacıyla maktul eş E.E’yi kendisini aldattığı konusunda kötü niyetli, mesnetsiz ve asılsız iddialarla suçladı.


Dosya kapsamında sunulan tüm bilgi, belge ve tanık beyanları, cinayet kurbanı E.E’ye atılan bu iddiaların asılsız olduğunu gösterdi.”
E.E’nin ailesi tarafından Avukat Derya Özinç’e kızlarının namusuna yönelik iftiranın aydınlatılması amacıyla sosyal medya hesabından açıklama yapılması istendi.
Tarsuslu tanınmış aktivist Avukat Derya Özinç ise yaptığı açıklamada ise şunları belirtti: “Değerli basın mensupları, kadın cinayetlerine ilişkin haberlerin asıl nedenini gerçek bilgiye, olgulara veya mahkeme kararlarına ulaşmadan sırf sanıkların soyut iddialarla haber yapılması, kadınlar ve ardından kalanlar açısından telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuruyor.
Cinayete kurban giden kadınların ardından bir de çirkin iftiralarla kadınların toplumsal ahlak ve değerlerinin kirletilmesine, itibarsızlaştırılmasına (iyi niyetli olduğunuza tam olan inancımla beraber) gayri ihtiyari neden olunmamalıdır.
Bu minvalde görevinizi ifa ederken hassas davranılmasını arzu ediyoruz. Kadın cinayetlerinin önlenmesi konusunda sosyal, siyasi, kültürel ve ekonomik politikaların elzem bir şekilde uygulanması gerekirken, bu aşamada sanıklara en etkili cezaların verilmesi ve adaletin sağlanması çözümlerden biridir.
Bu yılın ilk 6 ayında 310 kadın cinayete kurban gitmişse, kadınların yaşam haklarını, kimliklerini, özgürlüklerini ve geleceklerini korumak adına gerici ve ataerkil zihniyetleri hep birlikte yok edeceğiz” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster