Ana Sayfa Ekonomi, Gündem, Son Dakika, Tarsus, Yaşam 25 Mayıs 2024 37 Görüntüleme

Tarsus’ta Dolu Yağışı Çiftçileri Vurdu “Ürünler Zarar Gördü”

Dün Tarsus’un ova köylerinde etkili olan dolu yağışı, birçok çiftçinin ürünlerinde ciddi hasara yol açtı

Özellikle Çöplü Mahallesi başta olmak üzere Ağzıdelik, Egemen, Baharlı, Akarsu, Kelahmet, Çatalca, Kefeli ve Yaramış Mahalleleri’nde dakikalar süren dolu yağışı, sert çekirdekli meyve ağaçları ile açıkta bulunan karpuz tarlalarına büyük zarar verdi.

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, dolu yağışının etkilerini değerlendirerek şu açıklamayı yaptı: “Değerli çiftçilerimiz, maalesef dolu yağışı nedeniyle Çöplü, Yaramış, Kefeli, Ağzıdelik, Kelahmet, Akarsu, Çatalca, Baharlı ve birçok ova köyümüzde büyük zarara yol açmıştır. Tüm zarar gören çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah daha beterinden korusun.”

Dolu yağışının ardından, Tarsus Ziraat Odası yetkilileri ve ilgili kurumlar, hasar tespit çalışmaları başlatarak etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster