Ana Sayfa Gündem, Kültür, Yaşam 21 Şubat 2024 36 Görüntüleme

Tarsuslu Gazeteci Mehmet Canbolat’ın Anısına Anma Töreni Düzenlendi

Almanya’da yaşayan ve Tarsuslu Gazeteci ve Tarsus’un tanıtımına önemli katkılar sağlayan Mehmet Canbolat’ın 11 Şubat’ta geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etmesi üzerine Tarsus Belediyesi Nikah Salonu’nda “Mehmet Canbolat’ı Anma Töreni” düzenlendi
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus Belediyesi, Tadeka, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, Tarsus Ticaret Borsası, Berdan Civata, Aratos Dergisi, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çukurova Çağdaş Sanat Kültür ve Eğitim Vakfı tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinliğe, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Canbolat’ın ailesi, yakınları, arkadaşları ve sevenleri katıldı.
Mehmet Canbolat’ın, Tarsus’un tanıtımı konusunda büyük çaba sarf ettiği ve sürekli yeni projeler üreten bir Tarsus sevdalısı olarak bilindiği belirtildi. Tarsus’un Almanya’nın Langen kenti ile kardeş şehir olmasının mimarı olan Canbolat’ın birçok heyeti Tarsus’a ve Türkiye’ye getirerek tanıtım faaliyetlerine katkı sağladığı ifade edildi.
Anma töreni, şehitler ve Mehmet Canbolat’a saygı duruşuyla başladı ve ardından İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Canbolat’ı anlatan konuşmalar yapıldı. Tarihçi, yazar ve sanatçı Hikmet Öz, görseller eşliğinde Mehmet Canbolat ile birlikte yaşadığı anıları paylaştı.
Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ise konuşmasında, Canbolat’ın ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, bir tesisin adının Mehmet Canbolat olarak verilerek onun adının yaşatılacağını belirtti.
Anma konuşmalarının ardından Kuran ve dualar okunarak etkinlik sona erdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster