Ana Sayfa Ekonomi, Gündem, Tarsus 2 Aralık 2023 76 Görüntüleme

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile “TARSUS’LU ÇİFTÇİLERİN SORUNLARINI MASAYA YATIRDI”

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı 30 kasım 2023 Perşembe günü Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’i ziyaret ederek yaklaşık 1 saat Tarsuslu Çiftçilerin sorunlarını masaya yatırdı.
Başkan Veyis Avcı yaptığı açıklamada Değerli çiftçilerimiz 30.11.2023 tarihinde Ankara ziyaretinde TBMM’de Mersin Milletvekillerimiz ile akabinde CHP genel merkezinde CHP Genel Başkanı Sayın Özgür ÖZEL ile görüşerek çiftçilerimizin sorunlarını dile getirdim.
Bununla ilgili raporları ve taleplerimizi ilettim çiftçilerimizin çok zor bir dönemden geçtiğini bırakın para kazanmayı zarar ederek üretmeye çalıştığımızı bu şekilde önümüzdeki yıllarda üretim yapamayacak hale geleceğimizi ve bir an önce bu sorunların çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledim.
Verilen buğday, arpa, mısır, soya, pamuk, ayçiçeği, vb. ürünlerde desteklerin bir çoğunun stopaj ücretlerinin altında olduğunu bir çok ürün desteğinin 10 yıldır artmadığı enflasyonun altında ezildiğini çiftçimizin bu rakamlar ve düşük fiyatlar karşısında mücadele edemeyeceğini anlattık.
Ayrıca tarımda çalışan işçiler ile ilgili mutlaka tarımda çalışan işçiler yasası çıkartmalarının kaçınılmaz olduğunu ifade ettim.
İnşallah bu konularda yardımcı olacaklarını ifade ettiler ben iktidar ve muhalefet partileri milletvekilleri ve CHP Genel Başkanı Sayın Özgür ÖZEL’e misafirperverlikleri için teşekkür ediyorum hepinize saygılar sunuyorum dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster