İçel
Ana Sayfa Ekonomi, Gündem, Kültür, Son Dakika, Yaşam 2 Şubat 2023 158 Görüntüleme

TARSUS MÜZESİ 2022 YILINDA, SON 10 YILIN EN YÜKSEK ZİYARETÇİ SAYISINA ULAŞTI

Tarsus Müze Müdürlüğü,2022 yılında Müdürlüğe bağlı birimlerin ziyaretçi ve elde edilen gelirlere ait istatistikî bilgiler paylaştı. Müze Müdürlüğü’nün paylaştığı bu bilgilere göre; 2022 yılı ilçemiz için kültür ve inanç turizm açısından oldukça verimli bir yıl olmuş ve son on yılın en yüksek ziyaretçi sayısına ulaşılmıştır.

Tarsus Müze Müdürü Sn Doğukan Alper yaptığı açıklamada; Tarsus Müzesi ve bağlı birimlerin 2022 yılında 13.148’i yabancı olmak üzere toplam 79.771 kişi ziyaret ettiğini ve giriş ücretinin 20 TL olduğu Tarsus Müzesi ve birimlerinde, ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı belirlenmiş müze ve ören yerlerini ücret ödemeden ziyaret etme imkânı veren 60 TL ve indirimli 30 TL olan Müzekart satışı da yapıldığını ve bu süre zarfında 3.725 adet Müzekart satışı gerçekleşirken, bilet, Müzekart, tahsis, film ve Fotoğraf Çekim Bedeli olarak toplamda 730.165 TL gelir elde edildiği bilgilerini paylaştı.

Binlerce yıldır çeşitli medeniyetlerin, kültürlerin ve dinlerin kaynaşma, birleşme ve etkilenme noktası olan Tarsus’un, günümüzde de bu önemini korumakta olduğuna, farklı inanç ve kültürlerin bir arada yaşadığı, cazibe merkezi konumunu devam ettirdiğine değinen Tarsus Müze Müdürü Sn Doğukan Alper;Kültür ve Turizm Bakanlığınca yayına alınmış olan internet sitesi hakkında ise; ‘’Bakanlığımızca yayına alınmış olan https://www.turkishmuseums.com internet sitesi üzerinden yerli ve yabancı ziyaretçilere Müze ve Ören yerleri hakkında izlenimlerini, öneri ve görüşlerini aktarabilme fırsatı sunulmaktadır. Siteye erişim, cep telefonlarına indirilen uygulama ve Birimlerimizde panolar üzerinde bulunan karekodların okutulmasıyla sağlanmaktadır. ‘’dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster