İçel
Ana Sayfa Gündem, Kültür 28 Eylül 2022 350 Görüntüleme

TARSUS MÜFTÜLÜĞÜ AİLE VE DİNİ REHBERLİK MERKEZİNDE ÜCRETSİZ EBRU VE NEY KURSU BAŞLADI

Tarsus merkezde bir çok faaliyete ev sahipliği yapan, Türkiye’deki nadir merkezlerden biri olan Tarsus Müftülüğüne bağlı, ‘ Aile ve Dini Rehberlik Merkezi ‘ Kültür Eğitim Faaliyetleri kapsamında; Türk Süsleme Sanatları ve Geleneksel El Sanatlarımızı tanıtmak, gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak amacıyla, “EBRU” kursu ve Türk Musikisinin dini, ahlaki ve tasavvufi değer taşıyan ana enstrümanların dan biri olan ‘’NEY’’ kursu bugün açıldı.

TARSUS MÜFTÜSÜ ‘ EBRU ve NEY ‘ KURSUNU KATILDI.

Tarsus Müftümüz Sayın Ali CAN, Ebru ve Ney kursuna bizzat katılarak incelemelerde bulundu bilgiler aldı, çalışmaları yerinde inceledi. Mini bir dinleti niteliğinde başlayan Ney kursuna katılan Sn Müftümüz, daha sonra Ebru sanatının inceliklerini eğitmenlerden dinleyerek Ebru çalışması yaptı.

Yetkililer tarafından, katılımın yoğun olduğu ücretsiz kurslara kayıtların devam ettiği belirtildi. (Haberin Videosu gün içerisinde YouTube Akkoza Medya Kanalında Yayında olacak)

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster