İçel
Ana Sayfa Ekonomi, Gündem, Kadın, Tarsus, Teknoloji, Yaşam 27 Şubat 2023 150 Görüntüleme

TARSUS BELEDİYESİ DİKİŞ ATÖLYESİ’NDEN BÜYÜK DAYANIŞMA

TARSUS BELEDİYESİ DİKİŞ ATÖLYESİNDE DİKİLEN KIŞLIK KIYAFETLER DEPREM BÖLGESİNDEN GELEN VATANDAŞLARA ULAŞTIRILACAK

Tarsus Belediyesi dikiş atölyesinde görevli kadınlar deprem bölgesinden Tarsus’a gelen vatandaşlara destek olmak için kolları sıvadı. Dikiş makinasının başına geçen Tarsus Belediyesi dikiş ustaları kışlık pijama ve bere dikerek depremin etkilerini bir nebze olsun kapatmaya uğraşıyor.Tarsus Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı dikiş atölyesinde görev alan kadınlar deprem bölgesinden Tarsus’a gelen vatandaşlar için dikiş makinalarının başına geçti. Büyük bir dayanışma örneği göstererek temin edilen kumaşlar ile soğuk havalarda kışlık pijama ören dikiş ustaları, arta kalan kumaşlar ile de bere dikimi gerçekleştiriyor. Erkek, kadın ve çocuklar için pijama diken ustalar her diktikleri pijamaya umutlarını saklıyor.

“BİR NEBZE OLSUN DESTEK OLMAK İÇİN YAPTIK”

Deprem bölgesinden Tarsus’a gelen vatandaşların yaralarını sarmak için çalıştıklarını ifade eden, “Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Dikiş Atölyesi Sorumlusu Murat Uluçam, “ Bu atölyemizde büyük bir dayanışma atölyesi görüyorsunuz. Atölyemizde kumaşlarımız ile kadın erkek ve çocuklara kışlık pijama dikiyoruz. Büyükten küçüğe doğru dikiyoruz kumaşlarımızı iyi kullanıyoruz çünkü her bir kumaşımız bir vatandaşımızı ısıtacak. Depremden etkilenen ve kentimize gelen vatandaşlarımıza bir nebze olsun destek olmak için yaraları sarmak için uğraşıyoruz. Havalar ısındıkça yazlık olarak da dikeceğiz ve biz en son kalan parçaları bere yapıyoruz. Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan ile birlikte vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için çalışmalara devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“ÇORBADA BİZİM DE TUZUMUZ OLSUN”

Dikiş Atölyesi ustası Sultan Karakaş yaptıkları için çok özel olduğunu ifade ederek, “ Biz dikiş dikerek var olduk ve en büyük yeteneğimizi afet felaketinden etkilenen vatandaşlarımız için kullanmak istedik. Elimizden geldiğince bir şeyler yapmak istiyoruz.  Çorbada bizim de tuzumuz olsun çok geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.” dedi.

“BU İŞİ YAPARKEN KALBİMİZİ ORTAYA KOYUYORUZ”

Her diktiğimiz pijama ile bir umut hayal ediyoruz ifadelerini kullanan Dikiş Atölyesi Ustası Fulya Akkuş, “ Depremden sonra kadınlar olarak düşündük ne yapabiliriz diye ve bizler kadın dayanışması göstererek böyle bir iş ortaya koymak istedik. Elimizden gelen, el emeğimizin olduğu bir işi yaptık. Bu işi yaparken kalbimizi ortaya koyuyoruz. Belediyemizin tüm birimleri seferber olurken biz de dikiş atölyesinden katkı sağladık. “ dedi.

“HER PİJAMA DİKTİĞİMİZDE ÖZELLİKLE ÇOCUKLAR İÇİN DUYGULANIYORUZ”

Her pijama diktiklerinde duygulandıklarını belirten Dikiş Ustası Duygu Karakaş, “ Bu bizim mesleğimiz ve mesleğimizle katkı sağlamak çok özel. Her pijama diktiğimizde özellikle çocuklar için duygulanıyoruz. Çocuklarımız için, anneleri babaları için büyük çaba sarf ediyoruz. Biz elimizden geldiğince destek olmak istiyoruz. Her dikilen pijamada bizim sevgimiz acımız duygumuz var. Sözün bittiği yerdeyiz. Belediye başkanımıza bize elimizden geleni yapma imkânı verdiği için teşekkür ederiz.” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster