İçel
Ana Sayfa Eğitim, Gündem, Tarsus 23 Aralık 2023 71 Görüntüleme

TARSUS AKBAL LİSESİ MEZUNLARLARINDAN, ÖĞRENCİLERE YOL GÖSTEREN “KARİYER SEMİNERİ”

Tarsus Abdulkerim Bengi Anadolu Lisesi’nde düzenlenen özel bir etkinlikte, okulun öğrencilerine kariyer yolculuklarında ilham verici bir deneyim sunuldu.

Akbal Lisesi İngilizce Öğretmeni Serpil Mıstık’ın organizasyonuyla gerçekleşen kariyer seminerine, mezuniyetlerinden sonra farklı meslek alanlarında başarı elde etmiş üç konuk konuşmacı katıldı.


Mimar Basri Gazi, Makine Mühendisi Ender Kaya ve Diş Hekimi Cihan Çakmak, Akbal Lisesinde üniversite sınavına girecek olan öğrencilere, üniversite hayatı, meslekleri ve kariyerleri hakkında değerli bilgilerini paylaştılar. Öğrencilere, kendi deneyimlerinden yola çıkarak meslek seçimi konusunda rehberlik ettiler.

Seminer kapsamında konuşmacılar, öğrencilerin sorularını içtenlikle yanıtladılar. Üniversite sınavına hazırlanan gençlere, meslek seçimi konusunda doğru kararlar almaları için ipuçları verildi. Mezun öğrencilere, eğitim hayatlarının ardından karşılaştıkları zorlukları ve başarı hikayelerini paylaşarak motive edici bir atmosfer oluşturdular.


Öğrencilere kendi meslek alanlarındaki tecrübelerini aktaran konuk konuşmacılar, gençlerin meslek seçimlerini daha bilinçli bir şekilde yapmalarına katkı sağlamayı amaçlayan bu özel etkinliğin önemini vurguladılar.
Tarsus AKBAL Müdürü İbrahim Söker katılımcılara ve seminerin hazırlanmasına katkı sunan herkese teşekkürlerini iletti.
Tarsus Akbal Lisesi’nin düzenlediği bu kariyer semineri, gençleri gelecekteki meslek hayatlarına daha hazırlıklı bir şekilde yönlendirmeyi hedefliyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster