Ana Sayfa Gündem, Kültür, Spor, Tarsus, Yaşam 24 Mayıs 2024 59 Görüntüleme

“Tarihe Bir Pedal Yakınsın” Temalı Bisiklet Turu Düzenlendi

Tarsus, 18 Mayıs Müzeler Günü ve Müzeler Haftası kapsamında anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı

Tarsus Müze Müdürü Doğukan Bekir Alper ve Tarsus Bisiklet Topluluğu işbirliğiyle düzenlenen “Tarihe Bir Pedal Yakınsın” temalı bisiklet turu, 23 Mayıs Perşembe günü saat 18.00’de gerçekleştirildi. Bisiklet turu, tarihi Kleopatra Kapısı’ndan başlayarak St. Paul Kuyusu ören yerinde son buldu.

Tarsus Müze Müdürü Doğukan Alper, etkinlik hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Müzeler Günü etkinlikleri kapsamında ‘Tarihe bir pedal kadar yakınsın!..’ etkinliği düzenledik. Kentimizin tarihi ve turistik mekanlarını bisikletlerle gezdik. Etkinliğimize katılan bisiklet severlere kentimizin tarihini, kültürünü ve turizmini anlattık. Tarsus Kent Konseyi Bisiklet Topluluğuna katkılarından dolayı çok teşekkür ederiz.”

Tarsus Kent Konseyi Bisiklet Topluluğu Başkanı Gökhan Özberk ise etkinliğin önemine değinerek, “Bugün Müzeler Haftası nedeniyle ‘Tarihe Bir Pedal Kadar Yakınsın’ sloganıyla yaptığımız turumuzda, ilçemizde bildiğimiz birçok tarihi yerin bilmediğimiz birçok yönünü tekrar fark ettik. Örneğin Kubatpaşa Medresesi girişinde, kapının sağ tarafındaki en altta bulunan taşta bir yazıt olduğunu ilk defa fark etmenin heyecanını yaşadık. Bakmak ile görmek arasındaki farkı yaşadık bugün. Öncelikle bu özel turumuzda bizleri bilgilendiren Müze Müdürümüz Doğukan Alper’e ve Dr. Ali Cerrahoğlu’na, ayrıca turumuza katılarak destek veren tüm dostlarımıza teşekkür eder, saygılar sunarız” dedi.

Etkinlik, katılımcıların hem Tarsus’un zengin tarihini keşfetmelerine hem de bisiklet sürmenin keyfini yaşamalarına olanak tanıdı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster