Ana Sayfa Eğitim, Gündem, Son Dakika, Tarsus, Yaşam 24 Mayıs 2024 73 Görüntüleme

TAC Öğrencisi Nezihe Elvin Ortatepe’den Çevre Dostu Bilimsel Başarı

Tarsus Amerikan Koleji (TAC) 11. sınıf IB öğrencisi Nezihe Elvin Ortatepe, çevreye zararlı kurşun esaslı malzemelere karşı geliştirdiği projesiyle bilim alanında önemli başarılara imza attı

Ortatepe, “Bizmut Oksit (Bi2O3) Nanopartikül Katkılı, Antibakteriyel Özellikli, Nanokompozit Radyasyon Kalkanların Stereolitografi Yöntemiyle Üretimi” adlı projesiyle hem yerel hem ulusal düzeyde büyük ilgi gördü.

Ortatepe’nin projesi, ilk olarak 55. Ortaöğretim TÜBİTAK Bölge Sergisi’ne davet edilerek burada sunuldu. Proje, sergide büyük beğeni topladı ve jüri üyelerinin dikkatini çekti. Bu başarının ardından, Ortatepe’nin projesi, MEF Okulları ve MEF Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen “31. Dr. İbrahim Arıkan MEF Eğitim Kurumları Araştırma Projeleri Yarışması”nda Fizik alanında birincilik ödülüne layık görüldü.

Ortatepe’nin geliştirdiği proje, çevreye zararlı ve ağır kurşun esaslı malzemelere alternatif olarak daha güvenli ve çevre dostu Bi2O3 nanopartiküllerini kullanarak üretilen bir nanokompozit radyasyon kalkanı sunuyor. Bu inovatif yaklaşım, hem bilimsel hem de çevresel açıdan büyük bir önem taşıyor. Projenin antibakteriyel özellikleri de dikkat çekerken, Ortatepe’nin çalışması çevre dostu bir ürün geliştirme konusundaki umutları artırıyor.

Bu başarılarıyla Nezihe Elvin Ortatepe, hem Tarsus’un hem de Türkiye’nin gururu oldu. Projesiyle bilimsel etkinliklerde önemli ödüller kazanan Ortatepe, çevre dostu yaklaşımı ve yenilikçi çalışmalarıyla gelecekte daha büyük başarılara imza atacağına dair güçlü sinyaller veriyor. Ortatepe’nin çalışmaları, gençlerin bilimsel araştırmalara olan ilgisini artırmak ve sürdürülebilir çözümler üretmek adına ilham kaynağı oluyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster