Ana Sayfa Eğitim, Gündem, Son Dakika, Tarsus, Yaşam 2 Ekim 2023 108 Görüntüleme

TALİP ÖZDEMİR ,HÜRRİYETÇİ EĞİTİM SEN MERSİN BAŞKANLIĞINA SEÇİLDİ

1 Ekim 2023 Pazar günü Mersin İz okullarında gerçekleştirilen Hürriyetçi Eğitim Sen Mersin Şubesi 1. Olağan Genel Kuruluna Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Sayın Levent KURUOĞLU, Genel Sekreteri Ali İhsan HASANPAŞAOĞLU, Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan ÖZTÜRK ,Hürriyetçi Bürosen Genel Başkan yardımcısı Mustafa GÜVEN, Adana şube başkanı Ergun AYYILDIZ ve yönetimi, Antalya 2 nolu şube başkanı Birkan ŞAM ve üyelerin katılımıyla gerçekleşti.

Kurucu il başkanı Ahmet AKER yaptığı konuşmada bu bir bayrak yarışı ve bu bayrağı Talip ÖZDEMİR’e gönül rahatlığı ile devrediyorum dedi. Konuşmasını yapmak üzere davet edilen Talip ÖZDEMİR şunları ifade etti;

“Tarihte asla köle millet olmadık, olduramadılar. Yazılı tarihte sırtına kamçı, ayaklarına zincir değmeyen bir milletiz. Ne mutlu bizlere ki İstemi-Bumin’den beri de, teşkilat geleneğimiz hür irade üzerine kurulmuştur. Özgürlük ve Bağımsızlık benim karakterimdir anlayışını benimsediğimiz için Hürriyetçi Eğitim Sen neferleri olduk.
Biz Hürriyetçiler, kimsenin maşası ya da taşeronu olmadık, olmayacağız da. Her zaman adaletin ve hürriyetin yanında olacağız.
Güçlü olanlardan ne adaleti ne de liyakatı görebildik; fakat herkes bilsin ki, “güçlü iken adalet, zayıf iken cesaret göstermek, asalettir. Bizler cesaret ile yolumuza devam edeceğiz. Bunun için ne azmimiz eksik, ne de inancımız!
Eğitim sistemimizde o kadar fazla sorun var ki burada saysak roman olur. Bunda sadece hükümetlerin değil hükümetlerle kol kola yürüyen onlardan talimat alan, asli görevlerini unutan sarı sendikaların da çok büyük vebali var. Hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmayan, hükümetin her dediğine alkış tutmayan, hür ve eleştirel düşünceyi benimsemiş, gerçek hak mücadelesi veren hürriyetçi eğitim sen artık bismillah demiş ve hürriyet ateşini harlamaya hazır haldedir. Her bir üyemiz tüm baskı ve karalama politikalarının karşısında dimdik durmuştur. Hiç bir mevki makam ve menfaat beklentisi olmadan bu yola çıktık. Bizler evlatlarımıza makam, mevki değil; mücadelemizin şerefini bırakacağız, güzel çiçekleri kör bahçıvanlara teslim etmeyeceğiz.
Söylenecek çok şey yapılacak çok işimiz var, onun için sözü fazla uzatmadan olağan genel kurulda ben ve arkadaşlarım, Hürriyet ateşini büyütmek için sizlerin onayını istiyoruz.” diyerek konuşmasını bitirdi.

Yapılan seçim sonucunda Mersin 1 Nolu Şube Başkanlığına Talip ÖZDEMİR, İl başkan yardımcılıklarına; Adem HANÇER, Atakan ÖZTEMİR, Zehra AKKUŞOĞLU, Mustafa SEVİNÇ, Ali UYMAZ , Çetin DEĞİRMENCİ, Denetleme Kurulu Başkanlığına Halil SARI, Disiplin Kurulu başkanlığına ise İlker ŞİMŞEK seçildi.

Son olarak kürsüye çıkan Genel Başkanımız Sayın Levent KURUOĞLU konuşmasında;

sendikal örgütlenmeye %2 baraj getiren Memur-Sen ve Kamu-Sen’i korumayı amaçlayan kanun teklifinin kabul edilemez olduğunu, devletin sendikalılar ile sendikasızlar arasında ayrım yapabileceğini fakat sendikalılar ile sendikalılar arasında ayrım yapamayacağını dile getirdi. Bu kanunun eşitlik ilkesine aykırı olduğunu ve Anayasa Mahkemesinden döneceğini fakat edilmese de mücadelemiz devam edecektir dedi. Yine Eğitim çalışanlarının bir çok problemi olmasına rağmen önlük konusunun bilerek ve gündem değiştirmek için çıkarılan bir argüman olduğunun altını çizdi. Okul öncesi öğretmenlerin sorunlarından tutunda, eğitim çalışanlarının maaşlarının azlığına, sınıfların kalabalık olmasından seçmeli derslere , ÖMK’dan mülakat meselesine, rotasyondan proje okullarındaki adam kayırmacılığına kadar bir çok soruna ses çıkarabilmek için 14 Ekim’de Ankara’da büyük bir miting yapılacağını ifade etti. Hürriyetçi Eğitim Sen olarak sendikanın alanlarda yapılacağını, mış gibi yapılan sendikacılığın eğitim çalışanlarını mutsuz ettiğinin altını çizdi. Daha sonra eski yönetime emekleri için teşekkür ederek yeni yönetime de başarılar dileyerek konuşmasına son verdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster