İçel
Ana Sayfa Gündem, Kültür, Son Dakika, Tarsus, Yaşam 23 Ocak 2023 141 Görüntüleme

TADER Başkanı Semih Özsu’dan Kınama

Başkan Özsu mesajında ; ‘’ Karanlıkları aydınlatan, dünyaya barış, sevgi ve hoşgörülü bakmayı öğreten, dinimizi müjdeleyen kitabımıza yönelik İsveç’te yapılan aşağılık saldırıyı lanetliyor ve şiddetle kınıyoruz.


Adaleti ve merhameti idrak etmemizi sağlayan, yolumuzu aydınlatan mübarek kitabımız Kuran-ı Kerim inanç sahibi her Müslüman için mübarektir.

Biz Müslümanlar, hangi inanca sahip olurlarsa olsunlar, inancını yaşamak isteyen herkese nasıl saygı duyuyorsak, kendi dinimize de aynı saygının gösterilmesini bekleriz.

Kuran-ı Kerim, malumunuz olduğu üzre İsveç ve Danimarka vatandaşı olan Rasmus Paludan isimli kişiliksiz siyasetçi tarafından Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde yakılmıştı. 

Teröre destek veren ülkelerin başında gelen İsveç, İslam karşıtlığı ile bilinen ve daha önce de bu tür eylemler gerçekleştiren aşırı sağcı Paludan’ın uluslararası kurumlara gün ve saat vererek deklare ettiği İslamiyet’in mübarek kitabı Kuran-ı Kerim’in yakılması gibi aşağılık bir olayı engellememiştir.

Ayrıca bu olay üzerine, İslamofobi’yi meşrulaştırmak isteyen İsveç devlet makamları tarafından yapılan “çok geniş kapsamlı bir ifade özgürlüğü’’ açıklamasıyla da İnsanlığın yüz karası bu rezaleti yapan siyasetçiyi, aleni şekilde desteklemiştir.

Bu açıklama, aslında İsveç ‘in gizlemeye ihtiyaç duymadığı İslam düşmanlığını bir kez daha ortaya koymaktadır.
Oysaki İslam, barış, mutluluk, hoşgörü, sevgi demektir. İslam ‘a saldırmak İnsanlığa saldırmaktır, kabul edilmez.
İsveç’te kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim’e karşı yapılan aşağılık saldırıyı bir kez daha lanetliyor ve şiddetle kınıyoruz’’ ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster