Ana Sayfa Son Dakika, Spor 23 Ekim 2023 83 Görüntüleme

SON DAKİKA ” TARSUS İDMAN YURDU 3 ÇARPICI AÇIKLAMA PAYLAŞTI” İddialar Korkunç Düzeyde. BİRİNCİ AÇIKLAMA

SON DAKİKA ” TARSUS İDMAN YURDU 3 ÇARPICI AÇIKLAMA PAYLAŞTI” İddialar Korkunç Düzeyde.
BİRİNCİ AÇIKLAMA

22 Ekim Pazar günü Mardin 21 Kasım Stadı’nda karşılaştığımız Mardin 1969 Spor maçına maçın hakemlerin kararları resmen damga vurmuştur! Maçın ilk yarısını 1-0 geride tamamlayan takımımız ikinci yarıda daha özverili ve istekli sahaya çıkarak maçı 47. dakikada futbolcumuz Metehan KAVALCI’nın golü ile 1-1’lik eşitliğe getirmiştir.

Galibiyet golünü ararken bir anda hakem dörtlüsü maçın seyrini değiştiren kararlar vermeye başladılar. Mardin 1969 Spor için verilen penaltıda rakip takım oyuncusu ceza sahası dışında yere düşüyor ve hakem faul verip vermemek arasında kalırken bir anda frikik kararı veriyor ve birkaç saniye sonra penaltı kararına çeviriyor…

Faul konusunda bile arada kalmışken ceza sahası dışındaki yapılan müdahalenin bir anda penaltıya dönüşmesi gözardı edilmeyecek kadar artniyetli bir karardır. Bu verilen karar ile takımımız 53. dakikada 2-1 geriye düşmüştür. Maça yeniden başlayan takımımız birçok tehlikeli pozisyona girmiştir fakat bir türlü 2. golü bulamamıştır.

Ardından kendi kalemizde gördüğümüz bir pozisyonda kalecimiz Mustafa ÖZTÜRK ile rakip oyuncu karşı karşıya kalmış ve kalecimiz topu alacakken altı pas içinde kalecimize faul yapan rakip oyuncunun müdahalesine faul kararı çıkmaması ile rakip oyuncu boş kaleye golü atmıştır. Hakemin gözü önünde olan faule devam kararı vermesi ile birlikte hakemlerin ne niyette oldukları artık daha da gözümüzde netleşmiştir.

Rakibin bulduğu 3. golden sonra Kulüp Başkanımız Cem KAVALCI ve Yöneticilerimizde itirazda bulunmuş ve maçın Hakem Gözlemcisi Sedat SERT ile de maç oynanırken verilen kararları iyi takip etmesini ve artniyetli kararların dikkate alınması konusunda uyarılarda bulunulmuştur. Maçın hemen ardından TFF Başkanı sayın Mehmet BÜYÜKEKŞİ ile telefonda görüşen Kulüp Başkanımız Cem KAVALCI kendisine hakemlerin maçı yönetim biçimleri ve verdikleri kararlar ile ilgili bilgileri birebir vermiştir.

Bugünde TFF ile iletişime geçilmiş ve hakem raporları ve gözlemci raporları talep edilmiştir. Raporların incelenmesinin ardından suç duyurusunda bulunulacaktır!

İKİNCİ AÇIKLAMA

Dün oynanan maçta hakem kararları bize şunu artık daha açık göstermiştir ki, Fenerbahçe Eski Kulüp Başkanı Aziz YILDIRIM’ın söylediği, “Ne şikesi memlekete elden gidiyor!” lafını bugün düşündüğümüzde memleket elden gitmedi ama Türkiye’de futbol sektörü elden gitmiştir. Türkiye’de futbol tamamen iddia sektörüne teslim olmuştur…

Yaşanan tüm gelişmeler bize şunu da gösterdi ki, 100 yıllık ulu çınar yapa yalnızlaştırılmıştır. Bizler bunları yaşarken bir tane Tarsus’un siyasileri veya Tarsus’un önde gelenleri takımımıza sahip çıkmamaktadır.

Tarsus’ta doğup büyüyenler Tarsus İdman Yurdu’muza halkın takımına destek olması gerekirken şirketleşmiş şahıs takımlarına sahip çıkıyorlar ve destekliyorlar.

Tarsus Belediye Başkanımız sayın Dr. Haluk BOZDOĞAN’ın dışında sadece ve sadece Mersin DEVA Partisi Milletvekili sayın Mehmet Emin EKMEN maçın öncesinde ve maçın ardından Kulüp Başkanımız Cem KAVALCI’yı arayıp maç hakkında bilgi almıştır. Ayrıca Mardin DEVA Partisi İl Başkanı Abdulkadir KERİMOĞLU’da Kulüp Başkanımız ve Yöneticilerimiz ile maçı protokolde takip etmişlerdir.

Mersin DEVA Partisi Milletvekili sayın Mehmet Emin EKMEN’e ve Mardin DEVA Partisi İl Başkanı Abdulkadir KERİMOĞLU’na gösterdikleri ilgi ve alakadan ötürü teşekkür ediyoruz.

ÜÇÜNCÜ AÇIKLAMA

Değinilecek en önemli bir diğer konuda dünkü maçta emniyet mensupları tarafından gördüğümüz muameledir. Kulüp Başkanımız ve Yöneticilerimiz bunca haksızlık karşısında dayanamayıp 3. golün ardından itiraz ederken sert bir müdahaleye maruz kalmışlardır.

Maçın bitiş düdüğü ile birlikte önce Mardin Vali Yardımcısı, Kulüp Başkanımız ve Yöneticilerimiz için “Bunların kafasına basın, bunlar vatan haini!” demiş ve ardından emniyet ile oluşan münakaşa sonucunda Çevik Kuvvet Amiri emriyle 2. Başkanımız Zülfikar POLAT’a ters kelepçe takılarak sert bir müdahalede bulunulmuştur.

Emniyet mensuplarına karşı hiçbir saygısızlıkta bulunmamış ve sadece soyunma odasına gitmek isteyen Yönetim Kurulumuz’un bu şekilde bir tepki ile karşılaşması bizi derinden üzmüştür. Devletimizin verdiği yetkiye dayanarak bize yapılan bu müdahale devletimizi doğru temsil etmemektedir.

Bütün sürecin takipçisi olacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın, Tarsus İdman Yurdu’na kimse sahip çıkmasa da biz asla yalnız bırakmayacağız ve sahada mücadele eden futbolcularımızın da hakkını yedirmeyeceğiz!

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster