Ana Sayfa Gündem, Yaşam 24 Haziran 2023 101 Görüntüleme

Rusya’nın, Kiev’e Düzenlediği Füze Saldırısında 2 Kişi Öldü, 11 Kişi Yaralandı

Rus güvenlik şirketi Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin, Rus ordusunu Wagner’e saldırı düzenlemekle suçlaması sonrası isyan başlattı.

İç savaş tehlikesiyle karşı karşıya kalan Rusya ise yaşananların acısını Ukrayna‘dan çıkardı. Kiev Şehri Askeri İdaresi Başkanı Sergey Popko, idarenin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rus ordusunun dün gece Kiev’e bir hava saldırısı daha düzenlediğini bildirdi.

FÜZE PARÇALARI APARTMANIN ÜZERİNE DÜŞTÜ

Rusların, Hazar Denizi tarafından X-101/555 füzelerini fırlattığını aktaran Popko, “Kiev çevresindeki hava sahasında 20’den fazla füze tespit edildi ve hava savunmamızın güç ve araçlarıyla imha edildi” ifadesini kullandı. Popko, füze parçalarının başkentin Solomyanka ilçesindeki 24 katlı bir apartmana düşmesi sonucu 16, 17 ve 18. katlarda yıkımların olduğunu ve yangın çıktığını kaydetti.

2 ÖLÜ, 11 YARALI, 40’DAN FAZLA ARAÇ HASARLI

Saldırı sonucunda 2 kişinin öldüğünü, 11 kişinin yaralandığını kaydeden Popko, saldırıda ayrıca bir otoparkta bulunan 40’tan fazla arabanın hasar gördüğünü aktardı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster