İçel
Ana Sayfa Gündem, Politika, Siyaset, Tarsus, Yaşam 21 Ocak 2023 752 Görüntüleme

MYP İL VE TARSUS İLÇE BAŞKANLARI MEDYAD’DA

KÖSE “SURİYELİLER EN KISA SÜREDE GERİ DÖNMELİLER”

ÇUKUROVA HAVAALANI ADI TARSUS HAVAALANI OLARAK DEĞİŞTİRİLMELİ”

Kısa adı MYP olan Milli Yol Partisi Mersin il başkanı Hasan Köse ve Tarsus ilçe başkanı Zekeriya Nuranoğlu ile ilçe başkan yardımcısı Aynur Sevinç, MEDYAD’ı ziyaret ederek gündemi değerlendirdi.

MEDYAD Başkanı Okan Çalışkan’ın konuğu olan MYP il ve ilçe yöneticileri, MYP’nin geçen yıl kurulan en genç partilerden biri olduğunu ve 45 il kongresini yaparak seçime girme hakkını Nisan ayı itibariyle elde edeceklerini söylediler.

“Biz Şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun fikirlerini yaşatmak ve yolundan gitmek için MYP’yi kuran Alperenleriz” diyen MYP Mersin il başkanı Hasan Köse “Genel başkanımız Remzi Çayır’ın önderliğinde kurduğumuz partimizin seçimlere girmesi ile Türkiye Cumhuriyeti devleti, bayrağı ve bölünmez bütünlüğünü korumak ve güçlendirmeyi hedefliyoruz.Biz her doğruyu her yerde söyleyen siyasetçileriz” dedi.

TARSUS İL OLMALI

Milli Yol Partisi Mersin il başkanı Hasan Köse, Tarsus’un il olmasından yana olduklarını bu konuda her zaman destek vereceklerini söyledi. Köse “Şehit liderimiz sağ olsaydı, kendisi de Tarsus gibi büyük bir ilçenin il hakkının verilmesinden yana olurdu. Biz de il konusunda üzerimize düşeni her zaman yapmaya hazırız” dedi.

SURİYELİLER DÖNMELİ

Milli Yol Partisi Mersin il başkanı Hasan Köse, son yıllarda Türkiye’ye dış göçlerin arttığını özellikle sınır komşumuz Suriye’den gelen misafirlerin ülkelerine geri dönmesini istediklerini söyledi. Bu konudaki görüşlerini şöyle dile getirdi:

“Türkiye’de milyonlarca göçmen var. Özellikle Suriye’den gelenlerin durumu belli. Biz parti olarak Suriyelilerin ve diğer göçmenlerin ülkelerine geri dönmesinden yanayız. Bu konuda Suriye lideri Beşar Esat ile görüşülmeli ve ülkesine dönecek olan Suriyelilerin güvenlikleri sağlanarak gitmeleri temin edilmelidir”

HAVAALANI ADI

Milli Yol Partisi Mersin il başkanı Hasan Köse, Havaalanı konusunda da görüşlerini açıkladı. “Çukurova Havaalanı adı değiştirilmeli.” diyen köse şöyle konuştu:

“Tarsus sınırları içerisinde yeni bir havaalanı yapılıyor. Her ne kadar verimli topraklar üzerine böyle bir tesis kurulması yanlışsa da, madem yapıldı. Yakında açılacak. O halde adı Çukurova Havaalanı değildi Tarsus Havaalanı olmalıydı. Tarsus arazisi içinde yapılan böyle bir tesisin adında Tarsus kelimesi olmalıydı. Bu yanlışlık düzeltilmeli”

Ziyaret sonunda MEDYAD ekibi ve Milli Yol Partisi Mersin il başkanı Hasan Köse ile Tarsus ilçe başkanı Zekeriya Nuranoğlu, başkan yardımcısı Aynur Sevinç, hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster