Ana Sayfa Gündem, Son Dakika, Spor, Tarsus, Yaşam 30 Nisan 2024 6 Görüntüleme

Muaythai Sporcumuz Mahmut Aşkın, Türkiye Şampiyonasında Büyük Başarı Kazandı

Tarsus Belediye Sporcusu Mahmut Aşkın, Bekir Özer Gençler U23 ve Elite Büyükler Muaythai Türkiye Şampiyonası’nda büyük bir başarı elde etti

Türkiye Muaythai Federasyonu’nun 2024 faaliyet programında yer alan ve 16-21 Nisan tarihleri arasında Antalya’nın Kemer ilçesinde düzenlenen şampiyonada, Mersinli sporcular toplamda 5 altın, 2 gümüş ve 3 bronz olmak üzere 10 madalya kazandılar.

Tarsus Belediye Sporcusu Mahmut Aşkın, U23 Erkekler 48 kg kategorisinde Türkiye şampiyonu unvanını elde etti. Bu önemli başarının ardından, şampiyonada derece elde eden sporcular önemli uluslararası organizasyonlara katılma hakkı kazandılar.

Müsabakaların sonunda, U23 ve Elit Büyükler kategorisinde birinci olan sporcular, 30 Mayıs – 10 Haziran 2024 tarihlerinde Yunanistan’ın Patra kentinde düzenlenecek olan Büyükler Dünya Muaythai Şampiyonası’na katılacaklar. Elit Büyükler kategorisinde ilk dört sırayı alanlar ise 2024 Sezonu Sportoto Muaythai Süper Ligi’nde Avrupa Muaythai Şampiyonası’na katılma hakkı kazandılar. Gençler kategorisinde birinci olan sporcular ise 11-20 Eylül 2024 tarihlerinde Bangkok’ta gerçekleştirilecek olan Gençler Dünya Muaythai Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etme şansını elde ettiler.

Tarsus Belediye Spor Kulübü yetkilileri, Mahmut Aşkın’ı ve diğer başarılı sporcuları tebrik ederek başarılarının devamını dilediler.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster