Ana Sayfa Gündem, Son Dakika, Spor 5 Eylül 2023 110 Görüntüleme

MERSİN’DE DÜZENLENEN ” ARTİSTİK CİMNASTİK DÜNYA KUPASI ” SONA ERDİ

Mersin’in ev sahipliğinde düzenlenen “6. Artistik Cimnastik Dünya Kupası’nda (World Challenge Cup)” millilerimiz 8 madalya topladı

01-03 Eylül 2023 tarihleri arasında Mersin Cimnastik Salonunda; Uluslararası Cimnastik Federasyonu (FIG) ile koordinasyon halinde, Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanlığı (TCF) ve Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 6’ncısı 25 ülkeden 97 sporcunun katılımıyla düzenlenen “Artistik Cimnastik Dünya Kupası” müsabakalarında Milli sporcularımız 3 altın, 3 gümüş ve 2 bronz olmak üzere toplam 8 madalya ile Şampiyonaya damga vurdu.

Katılan sporcuların spor kariyerleri açısından da büyük önem taşıyan turnuvada Erkekler yer aleti ve barfiks alanında altın madalya kazanan milli sporcumuz Ahmet Önder’e madalyası Mersin Valimiz Ali Hamza Pehlivan tarafından takıldı.


Erkekler yer aleti ve barfiks alanlarında Ahmet Önder ve Kadınlar yer aletinde Sevgi Seda Kayışoğlu altın madalya; erkekler halka aletinde Mehmet Ayberk Koşak ile kadın atlama masasında ve yer aletinde Bengisu Yıldız gümüş madalyanın sahibi olurken, Kadınlar atlama masasında Ceren Biner ve Erkekler paralel bar aletinde Ahmet Önder bronz madalyanın sahibi oldu.
Vali Pehlivan, milli sporcularımız başta olmak üzere madalya alan sporcuları ve şampiyonaya katılan bütün sporcuları tebrik etti, başarılar diledi.


Mersin Artistik Cimnastik Dünya Kupası’nda dereceye giren sporculara madalyalarını; Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Vali Yardımcısı İbrahim Küçük, Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Kıbrıs Cimnastik Federasyon Başkanı Hasan Sabsızoğlu, Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çitimar, Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor faaliyetleri şube Müdürü Vedat Akyar, Yenişehir İlçe Müdürü Halit Akkabak, Türkiye Cimnastik Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Oya Kızıltan ve Cimnastik Federasyonu yetkilileri tarafından verildi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster