İçel
Ana Sayfa Eğitim, Gündem, Kültür, Sağlık, Yaşam 15 Kasım 2022 172 Görüntüleme

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan,‘Sokakların Çatısı Yok’ Adlı Oyununun Gösterimine Katıldı

VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN, MEZİTLİ ATATÜRK MAHALLESİ MUHTARLIĞI HALK TİYATROSU TARAFINDAN SAHNELENEN ‘SOKAKLARIN ÇATISI YOK’ ADLI OYUNU SEYRETTİ
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, eşi Yıldız Pehlivan  ile birlikte, Mezitli Atatürk Mahallesi Muhtarlığı Halk Tiyatrosu’nun sahnelediği ‘Sokakların Çatısı Yok’ adlı oyunu seyretti. Uyuşturucu maddelerden uzak durulmasına, kullanılmamasına dair mesajları,öğütleri konu alan oyun Mezitli Belediyesi Ortaokulu öğrencileri tarafından sahneden seyirciye sunuldu.
Oyun sonunda konuşan Vali Pehlivan;
“Çocuklarımız hepsi birbiri kadar güzel bir şekilde oyundaki rollerini sergilediler. Çok anlamlı bir konuya temas ettiler. Çocuklarımız dünyamızın masum çiçekleri, dünyamızın güzel çiçekleri, onları her türlü risklere,tehlikelere karşı korumak kollamak hepimizin görevi. Elbette toplumumuz adına, devletimizin, ilgili kurum kuruluşlarının öncelikli görevi. Bu konuda müşterek bir hassasiyetle başta annelerimiz, babalarımız, öğretmenlerimiz ve toplumumuzun her kesimini, kamudaki bütün birimler, ortak sorumluluğu ve duyarlılığıyla bu konuda var olan sorunları bertaraf etmek boynumuzun borcudur.
Geçtiğimiz hafta Mersin Valiliği olarak bir kampanya başlattık. Kampanyamızın adı “Kötü Alışkanlıklara Ret, Sporla Sağlıklı Yaşamak Evet”. Tabii spor başlığında bu kampanyayı başlattık.
İçişleri Bakanlığımızın yurt genelinde uyguladığı “En İyi Narkotik Polisi Anne Pojesi” üç yıldır devam ediyor. Burada da annelerimizin desteklerini istiyoruz, bekliyoruz. Bu projelerle,kampanyalarla maksat çocuklarımızı, gençlerimizi kötü alışkanlıklara, uyuşturucu ve benzeri onların geleceğini karartması muhtemel alışkanlıklardan kesinlikle uzak tutmak. Onları bağımlılık yapan maddelerle hiç temas ettirmemeliyiz. Çünkü biliyoruz başladıktan sonra mücadele zorlaşıyor.
Sevgi evlerimiz var, buralarda devlet olarak çocuklarımıza bakıyoruz ama hiçbir şey anne ve babanın şefkatinin yerine dolduramaz. Aile ortamının sıcaklığı, yuva sıcaklığının yerini tutamaz. O yüzden başta aileler olarak sorumluluklarımızı en üst seviyede yerine getirmemiz ve bu duyarlılığı ortaya koymamız, geleceğimiz olan çocuklarımıza gözümüz gibi bakmamız gerekiyor. Bizi davet ettiği için Badegül Muhtarım’a çok teşekkür ediyorum. Bu anlamlı projede görev alan sevgili çocuklarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Mezitli Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyuna Mezitli Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Kılıç, Mahalle Muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster