Ana Sayfa Gündem, Tarsus, Yaşam 7 Eylül 2023 64 Görüntüleme

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN ‘TARSUS KENTSEL TASARIM VE YENİLEME PROJESİ’NDE İLK ETAPTA SONA YAKLAŞILDI

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN ‘TARSUS KENTSEL TASARIM VE YENİLEME PROJESİ’NDE İLK ETAPTA SONA YAKLAŞILDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, kent trafiğinin yükünü çeken cadde ve bulvarlarda yenileme ve görsel bozuklukları kaldırma çalışmaları sürüyor.

Artan nüfusuyla hızla büyüyen Tarsus’un, araç ve yaya trafiğinin yoğun olarak aktığı yol güzergahlarında, Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından ‘Kentsel Tasarım ve Yenileme Projesi’ hızla uygulanıyor.

Projenin ilk etap noktası olan Tarsus AVM kavşağı ile Demirkapı arasında ki bölgede, zemin iyileştirme ve deplase işlemlerinin ardından asfalt dökümüne başlandı. Havai hatların yer altına alındığı çalışmada, kaldırımlarda tamamen yenilendi.

Kısım kısım hayata geçecek projede birçok cadde, araç ve yaya trafiğinin rahatlıkla aktığı, modern görünüme kavuşacak. Ayrıca kavşak, refüj, süs havuzu gibi açık alanlara, daha modern ve yenilikçi yapılar kazandırılacak.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster