İçel
Ana Sayfa Gündem, Kültür, Sağlık, Yaşam 3 Nisan 2023 184 Görüntüleme

Mersin Büyükşehir’den Otizm Farkındalığı İçin Anlamlı Etkinlik

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi ‘2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’ dolayısıyla anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Forum AVM’de gerçekleştirilen etkinlikte otizm hakkında insanları aydınlatmak ve otizme dikkat çekmek amacıyla etkinlik yapıldı.

Farkındalıkların yayılması amacıyla önemli günlerde etkinlikler düzenleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla insanların sıklıkla tercih ettiği Forum AVM’de bilgilendirici şovalelerin olduğu bir etkinlik hazırladı.

Etkinlikte şövalelerin üzerindeki pankartlarda otizmle ilgili doğru bilinen yanlışlar ile ‘otizmin farkındayız onların yanındayız’, ‘otizm bir eksiklik değil farklılıktır’‘erken tanı ve yoğun eğitimle otizm belirtileri kontrol altına alınabilmektedir’‘otizm spektrum bozukluğu doğuştan gelen ya da yaşamın ilk yıllarında ortaya çıkan bir nörogelişimsel farklılıktır’ gibi bilgiler yer aldı.

Vatandaşların ilgiyle karşıladığı etkinlikte Büyükşehir personeli, bilgilendirici broşür dağıtarak, vatandaşlardan gelen soruları yanıtladı. Vatandaşlar, alandaki fotoğraf köşesinde ‘otizminfarkındayız’ hashtagli stickerlerı ellerine yapıştırarak fotoğraf çektirdi.

“Otizm bir eksiklik değil bir farklılıktır”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Yaşam Birimi’nde görev yapan Uzman Psikolog Dila Aslan, otizmin tanımını yaparken, erken tanının önemine dikkat çekti. Düzenledikleri etkinliğin amacına değinen Aslan, “Bugün burada 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü amacıyla insanlara bilgi vermek, farkındalık yaratmak için buradayız. Yakın bir zamanda da Otizm Aile Danışmanlık Merkezimiz açılacak. Burası 0-6 yaş döneminde özellikle çocukların eğitimine yönelik destekleyici bir merkez olacak. Unutmayalım otizm bir eksiklik değil bir farklılıktır” dedi.

“Belediyemiz böyle farkındalık yarattığı için bilgilendirdiği için çok mutluyum”

Otizmli çocuğu olan ve etkinliğe katılan Hizan Tonga, otizmli çocukların farkında  olunması açısından bu tür etkinliklerin önemli olduğunu vurgulayarak,  “4 yaşında otizmli bir çocuğum var şu an eğitim görüyor. Bugün farkındalık günü. Belediyemiz böyle farkındalık yarattığı için bilgilendirdiği için çok mutluyum. Bizim  de otizmi çocuklarımız için gösterilerimiz oluyor. Herkesin farkında olmasını çok isterim. Farklı değiliz aynıyız. Lütfen bize başka gözle bakmayın. Çünkü hiçbir farkımız yok” ifadelerini kullandı.

Bilgilendirici şovaleler dikkatini çeken ve etkinliğe katılan Behiye Soylu da , “Çok güzel bir şey. İlk başta bizim torunuma da öyle bir şey varsayımda bulundular. Biz çok bocaladık. Belediyenin çocuklar için böyle bir şey yapılması çok güzel. Tebrikler” diye konuştu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster