İçel
Ana Sayfa Eğitim, Gündem, Yaşam 2 Haziran 2023 87 Görüntüleme

Mersin Büyükşehir Personeline “Yangın Ve Kurtarma Tatbikatı”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi personeline yönelik ‘Yangın ve Kurtarma Tatbikatı’ yapıldı. İtfaiye Dairesi ekiplerinin Makine İkmal Sahası’nda gerçekleştirdiği tatbikatta ilk olarak, binadaki yangın alarm butonuna basılarak personelin tahliyesi sağlandı.

İtfaiye Dairesi’ne bağlı Ata Eğitim Merkezi’nde İtfaiye Eğitim Amiri olarak görev yapan Muharrem Çavdar; tahliye tatbikatının ardından yangına ilk müdahalenin yapılması, yangın söndürücülerin kullanılması, yangın anında yapılması gerekenler, hangi cins yangın söndürücünün hangi sınıf yangında kullanılacağı gibi hayati konularda teorik ve pratik bilgiler verdi. Ardından, yanan binada kalmış bir vatandaşın merdivenli itfaiye aracıyla camdan kurtarılması ve dumanda kalmış bir vatandaşın sedye ile binadan çıkarılışı tatbik edildi.  

Çavdar: “Önce teorik olarak anlattık, sonrasında müdahalesini gösterdik”

İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı Ata Eğitim Merkezi’nde İtfaiye Eğitim Amiri olarak görev yapan Muharrem Çavdar, “Tatbikatta da ilk yaptığımız şey, yangın alarm butonuna basıp, içerideki insanların dışarıya tahliyesini sağlamak oldu. Akabinde, dışarıda bir yangın eğitimi yaptık. Önce teorik olarak anlattık, sonra da müdahaleyi gösterdik. En son süreçte ise kurtarma operasyonu gerçekleştirdik. Olası bir yangında itfaiye aracının gelip, 2. kattaki bir vatandaşı nasıl kurtaracağını gördük. Dumanlı bir alandan itfaiye personelinin çıkartmış olduğu bir vatandaşın, sedyeyle aşağı indirilmesini tatbik ettik. Ayrıca engelli bir vatandaşımızı kurtarırken, sandalyeye oturtulup, belli tutma şekilleriyle tahliyesinin nasıl gerçekleşeceğini gösterdik” dedi.

“Büyükşehir Belediyesi’nde yangın güvenlik önlemleri gayet iyi bir şekilde alındı”

Büyükşehir Belediyesi’nin itfaiyeciler için hayata geçirdiği Ata Eğitim Merkezi’nde, itfaiyede görev yapan insanların eğitiminin yapıldığını ifade eden Çavdar, ayrıca belediyeye bağlı diğer birimlerdeki yangın güvenlik önlemleri alınmasından kurtarma, sağlık ve yangın ekiplerinin oluşturulmasına kadar birçok işi bu merkezde gerçekleştirdiklerini belirtti. Büyükşehir’in tüm birimlerinde görev yapan personele, rutin olarak yangınla ilgili eğitim verildiğini ifade eden Çavdar, “Büyükşehir Belediyesi’nin bütün birimlerinde, yangın güvenlik önlemleri alınmış durumda. Acil bir durumda insanların tahliyesini sağlayan yangın alarm butonlarının çalışması çok önemli. Yangın yükü fazla olabilecek noktalarda yangın tüplerinin sayısı ve konumlandırılması da çok mükemmel bir şekilde oluşturuldu” diye konuştu.

Gündinç: “Çalışanlarımızın yangın tüpünü doğru bir şekilde kullanmayı öğrenmelerini istiyoruz”

Yangın ve kurtarma tatbikatında itfaiyeden destek aldıklarını kaydeden Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi’nde İş Sağlığı Güvenliği Koordinatörü olarak görev yapan Tanyel Gündinç, “Arama kurtarma acil ekiplerimiz de bu programa dahil oldular. Her yıl bunu yapıyoruz. İtfaiye amirlerimiz yangın söndürme uygulaması yaptı. Sonra belediyenin merdivenli aracıyla kurtarma operasyonu yapıldı. Daha sonra da sandalyeyle kurtarma ve sedye ile ambulansa taşıma işlemi gerçekleşti. Çok kalabalık bir daire başkanlığıyız. Çalışanlarımızın gerekli durumlarda yangın tüpünü doğru bir şekilde kullanmalarını ve yangın tüplerinin çeşitlerini öğrenmelerini istiyoruz” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster