İçel
Ana Sayfa Eğitim, Gündem, Tarsus, Yaşam 2 Haziran 2023 85 Görüntüleme

Büyükşehir Kurs Merkezlerindeki Öğrencilere LGS Öncesi Moral

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde yer alan Kurs Merkezleri’nde eğitim alan öğrenciler, geleceklerini yakından ilgilendiren ve 4 Haziran’da yapılacak olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı öncesinde gerçekleştirilen sosyal etkinliklerle moral buluyorlar.

Halkkent, Hal, Özgürlük, Kazanlı, Turgut Türkalp, Mithatpaşa, Çilek ve Eski Ömerli Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nin imkanlarından faydalanan öğrenciler, Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Tarsus Doğa Parkı’nda keyifli dakikalar yaşadılar.

Ulaşımları, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplu taşıma araçlarıyla yapılan öğrenciler, güneşli havada ve öğretmenlerinin nezaretinde parkı gezdiler.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş’un da eşlik ettiği gezide öğrenciler bir yandan stres atarken, diğer yandan farklı türdeki onlarca hayvanı yakından görüp, bol bol fotoğraf çektiler.

Çeviker: “Öğrencilerimizi sınava sadece akademik olarak değil, psikolojik olarak da hazırlıyoruz”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nde psikolojik danışman olarak görev yapan Duygu Çeviker, verilen temel branş derslerinin yanı sıra, öğrencileri psikolojik olarak da sınava hazırladıklarını belirterek, “Öğrencilerimizi sınava sadece akademik olarak değil, psikolojik olarak da hazırlıyoruz. 4 Haziran’da gerçekleşecek LGS’ye az bir süre kala, birkaç saatliğine de olsa sınav stresinden uzaklaşmaları için Tarsus Hayvanat Bahçesi’ne gezi düzenledik. Bu gezimizde merkez ve Tarsus’ta bulunan 8 şubemizden öğrencilerimiz bir araya geldiler. Kendi yaş gruplarıyla sosyalleşerek, sınav sürecinde yaşadıkları kaygıların ortak olduğunu görmüş oldular” dedi.

Yıl boyunca tüm derslerden aldıkları eğitim, birebir etütler, haftalık deneme sınavları gibi imkanların yanı sıra, bu şekilde motive edici etkinliklerle de öğrencilerin ve velilerin yanlarında olmaya devam edeceklerini sözlerine ekleyen Çeviker, “Sınava girecek olan tüm öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyor ve emeklerinin karşılığı olarak güzel sonuçlar alacaklarına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

“Arkadaşlarımızla birlikte çok güzel vakit geçirdik”

Büyükşehir Halkkent Kurs Merkezi öğrencilerinden Şeyma Özpekmezci, sınav öncesi Tarsus Doğa Parkı’nda stres atma imkanı bulduklarını söyleyerek, “Sınava az bir süre kalmasına rağmen, hocalarımız motive olmamız için bizi hayvanat bahçesine getirdi. Hem stres attık, hem de arkadaşlarımızla birlikte çok güzel vakit geçirdik. Buraya geldiğimiz için herkese çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“Bizi çok mutlu etti”

Tarsus Doğa Parkı’na ilk kez geldiğini ifade eden Kazanlı Kurs Merkezi öğrencilerinden Narin Cengiz, “Sınava çok az bir süre kalmışken buraya gelmemiz hem stresimizi azalttı, hem de bizi çok mutlu etti. Çok teşekkür ederiz” dedi.

“Netlerim çok düşüktü, şimdi yüksek”

Özgürlük Kurs Merkezi’nden faydalanan Mert Aksoy ise, “Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin açmış olduğu kurs merkezinden çok memnunum. Sınava bu sene çok iyi hazırladılar bizi. Bu kurs merkezine başlamadan önce netlerim çok düşüktü. Şimdi daha yüksek. Özgürlük Kurs Merkezi’ndeki tüm hocalarıma teşekkür ediyorum. Onlar olmasaydı buralara gelemezdik” ifadelerini kullandı.

“Çok güzel bir eğitim verdiler bize”

Turgut Türkalp Kurs Merkezi öğrencilerinden Erdem Yat, “Sınava az bir süre kalmışken buraya geldik ve sosyal aktivitelere katıldık. Çok güzel bir zaman geçirdik, motivasyonumuz arttı. Dershanede de 1 yıl boyunca çok güzel bir eğitim verdiler ve netlerimiz arttı. Başta Başkanımız Vahap Seçer olmak üzere, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster