İçel
Ana Sayfa Gündem, Yaşam 15 Eylül 2023 87 Görüntüleme

MERSİN BAROSU’NDAN MADIMAK KARARINA TEPKİ:” İNSANLIK SUÇLARINDA ZAMANAŞIMI OLMAZ”

Mersin Barosu Başkanlığı yaptığı yazılı açıklamayla, Madımak katliamı davasının zaman aşımına uğradığı gerekçesiyle düşürülmesine tepki gösterdi. Açıklamada, “İnsanlık suçlarında zaman aşımı olmaz. Karar hukuksuzdur” denildi.

2 Temmuz 1992’ te Sivas katliamına ilişkin 3 firari sanığının yargılandığı davada mahkeme heyetinin zaman aşımı gerekçesiyle davanın düşürülmesine karar vermesine tepki gösteren Mersin Barosu Başkanlığı yaptığı yazılı açıklamasında şu ifadelere verdi:

KARAR HUKUKSUZDUR

“2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Oteli’nde 33 canımızı yakarak katleden firari sanıklar Murat Sonkur, Eren Ceylan ve Murat Karataş’ın ağırlaştırılmış müebbet cezası ile yargılandığı Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada, mahkeme 30 yıllık zaman aşımı süresinin dolduğu gerekçesiyle davanın düşmesine karar vermiştir. Madımak katliamı bir insanlık suçudur ve insanlık suçlarında zaman aşımı olmaz. Toplumun vicdanını yaralayan Madımak katliamı davasında verilen karar hukuksuzdur.

HUKUK TARİHİNE KARA LEKE OLARAK EKLENMİŞTİR

30 yıl süren davanın hukuksuz sonucu, hukuk tarihimize kara leke olarak eklenmiştir. Unutulmamalıdır ki; cezasız kalan her katliam, yeni katliamlara yol açacaktır. Mersin Barosu Başkanlığı olarak, hukuksuz kararın takipçisi olacağımızı meslektaşlarımızın ve kamuoyunun bilgisine sunarız.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster