İçel
Ana Sayfa Gündem, Kadın, Kültür, Sağlık, Tarsus, Yaşam 27 Şubat 2024 37 Görüntüleme

MERSİN ALZHEİMER DERNEĞİ TARSUS GRUBU’NDAN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NDE UNUTULMAYACAK SERGİ

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu Farkındalık Çalışmaları kapsamında her karesinde farklı bir anının bulunduğu eski fotoğrafları nakış nakış renklendirerek ‘Anılar Çiçek Açtı’ temalı Fotoğraf ve Resim Sergisi düzenledi.

‘Anılar Çiçek Açtı’ temalı Fotoğraf ve Resim Sergisi 6 Mart 2024 Çarşamba Günü, saat 13.00’de, Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi’nde düzenlenen ‘Açılış Töreni’nin ardından sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Alzheimer Hastalığı tüm anıların bir bir unutulduğu, uzun ve çetin bir yolculuktur. Hasta için zor olduğu kadar ailesi ve bakım verenleri için hüzünlü ve yorucu bir gayrettir.. Her birinin hayatında Alzheimer Hastalığı’na dair bir yaşam hikayesi bulunan Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu, eski anıları ilmek ilmek yeni anlatılara dönüştürmek için kolları sıvadı. Kimi tozlu raflardan, kimi eski albümlerden toplanan fotoğrafları büyük bir sevgiyle ve özveriyle işledi. Her bir ilmek çiçek açarak bir umut, bir gülümseme olsun diye…

Karakalem çalışması ile Birgül Otacı sergide ziyaretçileri çizgilerin, hikayelerin ve duyguların seyrinde yolculuğa çıkaracak.

6-7-8 Mat 2024 tarihlerinde Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi’nde ziyaretçilerin beğenisine açık olacak serginin hazırlamasına fikir, bilgi ve el emeği ile destek veren Fotoğrafa Nakış Sanatçısı Yeşim Pektok’a teşekkür ederiz.

“Fotoğrafa Nakış Sanatı; eski anıları, yeni anlatılara dönüştürmektir.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster