İçel
Ana Sayfa Gündem, Kadın, Sağlık, Siyaset, Yaşam 21 Eylül 2022 299 Görüntüleme

MERSİN ALZHEİMER DERNEĞİ TARSUS GRUBU “DÜNYA ALZHEİMER GÜNÜ” DOLAYISIYLA PROGRAM DÜZENLEDİ

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu, bugün saat 10.00 ‘da, Şehitler Tepesi Mahallesinde bulunan Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi’ nde , “Dünya Alzheimer Günü” dolayısıyla bilgilendirme programı sundu.
Programda konuşmacı olarak, Mersin Alzheimer Derneği Başkanı Prof Dr. Aynur ÖZGE, Alzheimer hastalığı hakkında sunum yaptı. Konuşmasında, Alzheimer nedir? Alzheimer hastalığının habercisi olan belirtiler nedir? Erken, orta ve ileri evre Alzheimer bulguları nedir? Alzheimer olmamak için neler yapılmalı ve Alzheimer olunduysa neler yapmalı? Nasıl bir yol izlemeli? Konularıyla ilgili katılımcılara bilgiler verdi. Ayrıca; zihinsel olarak zorlayıcı aktiviteler yapmak, yeni bilgiler öğrenmek, yeterli uyumak, stresi azaltmak, fiziksel aktiviteler yapmak, sosyal ilişkiler içinde olmak ve yaşamını bunlara dikkat ederek devam ettirmenin Alzheimer hastalığını önleyici faktörlerden olduğuna değindi.
Daha sonra sözü, Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Şubesi Temsilcisi Dr. Esin Esen DELİBAŞ ‘a devretti. Sn. DELİBAŞ ise bu konuda yaptıkları etkinliklerden bahsetti. Satranç, işaret dili eğitimi, imece mutfak çalışması, kitap okuma, güzellik -bakım Günleri, spor aktiveleri, el sanatları -el becerileri atölyeleri, sinema-tiyatro etkinlikleri gibi faaliyetler ile ayrıca “Patili dostu” ve “Unutulmayan Nağmeler” çalışmaları ile de etkinlikler düzenlediklerinden bahsetti.
Evden çıkamayan Alzheimer hastaları için ise fizik tedavi uzmanı, psikolog ve diyetisyen eşliğinde ev ziyaretleri gerçekleştirdiklerini ve bunun hasta ve yakınlarına moral motivasyon açısından çok iyi geldiğini anlattı.
Amaçlarından birinin ise ihtiyaç sahibi hastalar ile yardımseverler arasında köprü görevi olmak ve bu sayede yatak, mama, hasta bezi gibi birçok destek sağladıklarının altını çizdi.
Sn. DELİBAŞ kendilerine ‘’ Tarsus Melekleri ‘’adına veren grup üyelerine ve katılımcılara teşekkür etti.
Düzenlenen programa; Mersin Alzheimer Derneği ve Tarsus Şubesi üyeleri, MHP Tarsus İlçe Başkanı Mehmet ÇELİK, KAÇEP Başkanı Yeşim İÇGÖREN, KAÇEP Mersin Başkanı Fadime ŞEN, MHP Teşkilatlardan sorumlu Tarsus İlçe Başkan Yardımcısı Ahmet ŞEN, TARDOBDER Başkanı Ümran YILDIRIM ve Yönetim üyeleri, Şehitler Tepesi Muhtarı Ruhi GÜNGÖR, İclal Ekenler MTAL. Hasta Bakım Bölümü öğretmen ve öğrencileri, misafirler, basın mensupları Beyhan BALABAN ve Emine KUREN ve davetliler katıldı.
+59
Sen, Erdal Alakaş, Hasan Selenoğlu ve 26 diğer kişi
1 Paylaşım
Beğen

Yorum Yap
Paylaş

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster