İçel
Ana Sayfa Gündem, Kültür, Tarsus, Yaşam 17 Nisan 2024 25 Görüntüleme

“Köy Enstitüleri’nin Mirası “Yücel’in Çiçekleri” Belgeseliyle Anıldı”

Tarsus’ta, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Tarsus Şubesi, Köy Enstitüleri’nin kuruluşunun 84. yıl dönümünü “Yücel’in Çiçekleri” belgeseli izleme etkinliğiyle andı. Program, 17 Nisan Çarşamba günü saat 12.00’de ÇYDD Tarsus Dernek binasında gerçekleşti
ÇYDD Tarsus Şube Yönetimi, Köy Enstitüleri’nin eğitim ve kültürdeki önemini canlı tutma amacıyla bu etkinliği düzenledi. ÇYDD Tarsus Şube Başkanı Ferda Aras önderliğinde gerçekleşen etkinlik, Köy Enstitüleri’nin kuruluşunun tarihi ve kültürel değerlerini hatırlatmayı ve gelecek nesillere aktarmayı hedefledi, katılımcıların köy enstitülerinin kuruluşunun önemini ve etkilerini daha yakından tanımasına olanak sağladı.
Belgesel gösterimiyle birlikte katılımcılar, Köy Enstitüleri’nin kuruluş felsefesini ve yarattığı dönüşümü daha derinlemesine keşfetme fırsatı buldular.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster