Ana Sayfa Eğitim, Gündem, Kültür, Tarsus, Yaşam, Yazarlar 19.01.2024 115 Görüntüleme

“KİLİKYA ‘DA ANTİK BİR KENT TARSUS”

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Tarsus’a Değer Katanlar (TADEKA) İşbirliği ile “Kilikya’da Antik Bir Kent Tarsus” Temalı Söyleşi Programı Düzenlendi

Doç. Dr. Ali İhsan Ökten’in konuşmacı olarak katıldığı Söyleşi, 18 Ocak 2024 Perşembe günü, saat 17.30 da, Tadeka binasında gerçekleştirildi.

Söyleşiye konuşmacı olarak katılan Doktor Ali İhsan Ökten; fotoğraf sanatçısı, yazar ve hekimdir. 1963 yılında Tarsus’ta doğmuş, Lise eğitimini Tarsus Endüstri Meslek Lisesinde tamamlamıştır. 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden mezun olmuştur.

Bilimsel hayatı dışında, fotoğraf ve sanat ile ilgilenen Dr. Ali İhsan Ökten’in yazarlık kimliği de vardır. Bugüne kadar birçok farklı fotoğraf proje çalışması yapmış ve birçok yerde fotoğraf sergisi, söyleşisi ve sunumu yapmış, ulusal ve uluslararası birçok ödül almıştır. Ayrıca 15 ayrı Kültür Sanat kitabında konuk mezarlık veya bölüm yazarlığı yapmıştır.

Kendi yazdığı kitaplar ise şunlardır: Fotoğraf Yazıları ,Fotoğrafın Eleştirel Gücü, Yetişmiş İnsanın Gücü: Profesör Doktor Canözşahinoğlu ,İlk Çağlardan Günümüze Çukurova Tıp Tarihi, Işıkla Resmedenler 8, Bir Cerrahın Kaleminden Tıp, Felsefe, Sanat ve Sağlık Politikaları, Anadolu’nun Sırlı Aynası: Arap Aleviler/ Nusayriler, Mitoloji ve Tıp, Salgın Hastalıkların Resim Sanatı ile Öyküsü ve Antik Çağda Kilikya’nın Başkenti Tarsus’tur.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

“TARSUS’TA HAYAT VAR”

“TARSUS’TA HAYAT VAR”

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster