İçel
Ana Sayfa Gündem, Teknoloji, Yaşam 29 Aralık 2022 151 Görüntüleme

KBRN SAHA TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, AFAD Başkanı Yunus Sezer ve NDK Başkanı Zafer Demircan ile birlikte KBRN Tatbikatına katıldı.
İçişleri Bakanlığımız tarafından 2022 yılının “Afet Tatbikat Yılı” ilan edilmesine istinaden gerçekleştirilen tatbikatlar kapsamında İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Mersin Valiliği ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Nükleer Düzenleme Kurumu (NDK) iş birliğinde İlimiz Gülnar ve Silifke ilçelerinde KBRN Saha Tatbikatı gerçekleştirildi.
Yurt içinde meydana gelmesi muhtemel acil durum olaylarında acil durum müdahale yönetimi sisteminin işletilmesi ve halka yönelik koruyucu faaliyetlerinin uygulanmasının test edilmesi amacıyla İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Nükleer Düzenleme Kurumu (NDK) ve Mersin İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu üyelerinden oluşan tatbikat heyetinin katılımıyla, İlimiz Silifke ve Gülnar İlçeleri ile Akkuyu Nükleer Santral sahasında düzenlenen tatbikat çerçevesinde Mersin Afet Müdahale Planı kapsamında görevli olan afet grubu ekipleri, tehlike durumunda yerleşim yerlerine yönelik alınacak tedbirler, tespit, ölçüm, izleme ve değerlendirme işlemlerinin yürütülmesi, kabul sevk merkezinin kurulması ve işletilmesi senaryolarını gerçekleştirdiler.
Tatbikat öncesinde İlimiz Silifke İlçesi Yeşilovacık Mahallesi’ndeki alana kurulan brifing merkezinde tatbikat hazırlıklarının anlatıldığı video izletildi, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Cenk Yıldız’ın Tatbikat Brifingi ve Nükleer Düzenleme Kurumu Uzmanı Doç. Dr. Sertan Yeşil’in teknik sunumunun ardından Tatbikat Heyeti tarafından Tatbikat Yönetim Merkezi ziyaret edildi.
Planlanan program dahilinde 15 Afet grubundan 447 personel ve 111 aracın katılımıyla tatbikat gerçekleştirildi.
Valimiz Ali Hamza Pehlivan, AFAD Başkanı Yunus Sezer, NDK Başkanı Dr. Zafer Demircan ve tatbikat heyeti, tatbikat ve tahliye çalışmalarının bütün aşamalarını sahada takip ederek incelemelerde bulunuldu.
Vali Pehlivan, AFAD Başkanı Sezer, NDK Başkanı Demircan ve beraberindeki heyet tatbikat alanında kurulan geçici barınma merkezlerini ziyaret ederek, senaryo gereği tatbikata katılan vatandaşlarla ve afet çalışma guruplarında görev alan personeller ile görüştü, bilgiler aldı.
Tatbikatın başarıyla tamamlanmasının ardından Vali Pehlivan, AFAD Başkanı Sezer ve NDK Başkanı Demircan basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster