Ana Sayfa Eğitim, Gündem, Kadın, Tarsus 7 Aralık 2023 85 Görüntüleme

KADIN MUHTAR ve ADAYLARINDAN AÇIKLAMA

Tarsus’ta merkez ve kırsal mahallelerde muhtarlıklara aday olduklarını açıklayan kadınlar, örnek bir davranış sergileyerek “5 Aralık Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı Tanınmasının” yıl dönümü dolayısıyla bir araya geldiler, ortak açıklamada bulundular. Tarsus Florya pastanesinde buluşan Tuğba Canatan, Leman Yüksek, Ayşe Sarıoğ, Nergiz Özşahinoğlu, İlke Dal, Şule Türker, Sevda Kurt, Yeliz Bozkurt, Tuba Erdoğan, Cennet Kocabaş, Şifa Yılmaz, Çiğdem Ekici, Döne Çolak Sakine Şimşek ve Melike Şamşek ;Kadın dayanışmasının sergilenmesi ve yeni dönemde Tarsus’ta kadın muhtar sayısının artması adına bir araya geldiklerini kaydeden kadınlar, “5 Aralık Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı Tanınmasının” yıl dönümü dolayısıyla da ortak olarak şu açıklamada bulundular:

“Cumhuriyet’in kurulmasından sonra, Atatürk ülke çapında yaptığı konuşmalarda, kadınlara eşit haklar getirecek yasaların acilen gerekliliğini vurguladı. Yaptığı bir konuşmada, “Bizim için daha doğru ve emin bir yol var: Bu, Türk kadınlarının her şeyde ortağımız olması, hayatımızı onlarla paylaşması, onlara dost, yardımcı ve meslektaş olarak değer vermektir. ilmi, manevi, sosyal ve ekonomik hayatımızda Kadın, toplumun direği ve milletin pınarıdır. Güçlü yeni nesiller yetiştirmek, yetiştirmek zorundadırlar, ancak bu görevleri ancak kendileri aydınlanırlarsa yapabilirler. Türk kadını iyi eğitimli, erdemli, onurlu ve toplumda saygınlık kazanabilecek durumda olmalıdır” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster