Ana Sayfa Ekonomi, Gündem, Son Dakika, Tarsus, Yaşam 17 Ekim 2023 90 Görüntüleme

Hüseyin Pala: “SENDİKAMIZA DOKUNMAYIN”

Emrah Kara: “Filstin halkının ve bütün mazlum halkların yanındayız”
Tarsus Yarenlik Alanı’nda Tüm Emeklilerin Sendikası Tarsus Şube Başkanı Hüseyin Pala, emeklilerin sendikalarının kapatılma girişimlerine ve hükümetin emeklilere yönelik politikalarına karşı bir açıklama yaptı. Sendika, emeklilerin haklarını savunmak, yaşlı vatandaşların yaşam koşullarını iyileştirmek ve demokrasiyi teşvik etmek amacıyla çalıştığını vurguladı.
2021 Ekim ayında Tüm Emekli Sen adı altında kurulan sendika, iktidarın baskısı sonucu kapatılmış, ancak Kasım 2022’de Tüm Emeklilerin Sendikası adıyla yeniden kurulmuştu. Ancak sadece 4 ay sonra Ankara Valiliği, sendikaya dava açtı ve bu durum 17 Ekim’de kapatma istemiyle yargılanacakları anlamına geliyor.
Sendika, emeklilerin yoksulluğunu ve açlığını önlemek için mücadele ettiklerini, demokratikleşme ve hakların korunması için çabaladıklarını belirtiyor. Ayrıca, hükümetin belirli bir grup emekliye tek seferlik ödeme yapma planını eleştirerek emeklilerin daha güçlü bir şekilde örgütlenmesi gerektiğini savunuyor.
Sendika, kapatma davasının siyasi olduğunu ve anayasaya aykırı olduğunu iddia ederek hukukun üstünlüğünü savunuyor. İtirazlarını yapacaklarını ve gerekirse Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuracaklarını belirtiyor.
Ayrıca, Tarsuslu Muhtar Emrah Kara da Filistin’deki zulme dikkat çekerek Hamas’ın politikalarını desteklemediklerini, ancak Filistin halkının direnişini meşru bulduklarını ifade ediyor. İsrail’e karşı ateşkes ve Filistin’in işgali konusunda çağrı yaparken, Avrupa ve ABD’nin İsrail’e verdiği destekle ilgili eleştirilerde bulunuyor. Emrah Kara Filstin halkının ve bütün mazlum halkların yanındayız dedi.
Tüm Emeklilerin Sendikası, emeklilerin haklarını savunmaya devam edeceklerini ve kapatılmayacaklarını vurguluyor.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster