İçel
Ana Sayfa Eğitim, Ekonomi, Gündem, Son Dakika, Tarsus, Yaşam 30 Aralık 2022 162 Görüntüleme

HÜRRİYETÇİ EĞİTİM SEN TARSUS ŞUBESİ ,YARENLİK ALANINDA BASIN AÇIKLAMASI DÜZENLEDİ

Hürriyetçi Eğitim Sen Tarsus Şubesi 30.Aralık. Cuma ( bugün) saat 15.30 ‘da, Yarenlik Alanı’nda basın açıklaması düzenledi.
Basın Açıklamalarında; ‘’Eğilmeden, bükülmeden eğitim çalışanlarının sesi olmak için alanlardayız.
Çünkü biz sendikayız’ ’sloganıyla, ek zam vergi diliminin sabitlenmesi ve özlük haklarının iyileştirilmesini istediklerinin özellikle altını çizen Hürriyetçi Eğitim Sen Tarsus Şube Başkanı Sn. Talip Özdemir, 2017 yılı ve günümüzdeki maaşları ile alabildikleri gıda miktarlarını kıyaslayarak pahalılığa dikkat çeken konuşmasında, 1 milyon 200 bin eğitim çalışanının sesini duyurmak istediklerini dile getirdi.
Hürriyetçi Eğitim Sen Tarsus Şubesinin Başkanı Sn. Talip Özdemir konuşmasının sonunda basın açıklamalarına katılan üyelerine, Basın Mensuplarına ve Değerli Polis Memurlarımıza teşekkür ederek basın açıklamasına son verdi.
Özel Röportajlar gün içinde YouTube Akkoza Medya kanalında yayında olacak.

Hürriyetçi Eğitim Sen Tarsus Şubesi Basın Açıklması metni;

”Fikri hür, vicdani hür, irfanı hür, değerli kamu çalışanları;


Ülkemizde son bir yıl içerisinde, dövizkurukaynaklıve enflasyon sebepli artışlar, piyasadaki fiyat dalgalanmaları  % 200 oranında  zamlara sebep olmuş, alım gücü oldukça düşmüş, memurlar hızla fakirleşmiştir. Memurun artık ülkenin alt gelir grubuna  dahil olduğunu bizzat Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Nureddin NEBATİ kabul etmiş ve fakire fukaraya vermenin berekete vesile olacağını gözlerimizin içine baka baka ,bizlere acıyarak söylemiştir. Bakanın, kamu çalışanlarının ekonomik çıkmazda olduğunu itiraf  edenbu söylemleri  doğrudur. Ülkedeki gerçek enflasyonla eğitim çalışanlarının alım gücünün ne kadar düştüğü açıktır. İnsan onuruna yaraşır bir yaşam sürmek  içinçalışanların yeterli ücreti alarak çalışmaları bir haktır ve ay sonunu getiremeyen, kirasını ödeyemeyen, faturalarını ödemekte zorlanan bir kamu çalışanının mesleğini sağlıklı şekilde yapabilmesi mümkün değildir. Tüm çalışanların maaşlarının  yoksulluk sınırının üzerine çıkarılmasına ilişkin düzenlemeler acilen yapılmalıdır.

Açlık sınırına yakın bir gelire sahip olan memurların maaşlarına, minimum asgari ücretliler için yapılan yaklaşık %55  oranındaki zammın yapılması  zorunluluktur. 2022 yılında asgari ücret ve kamu çalışanlarına yapılan zamlarla memurların maaşları ile asgari ücretli maaşları eşitlenmiştir..

Ayrıca memur maaşlarındaki gelir vergisi % 15’e sabitlenmeli, vergi değerleme oranı yeniden gözden geçirilmelidir. En düşük memur maaşı yoksulluk sınırının üzerine çıkarılmalıdır. İş veren, patronlara her türlü vergi affı ve indirimini uygularken ülkenin vergi yükünün memurun sırtına bindirilmesini kabul etmiyoruz ve uyarıyoruz vergi dilimi adaletsizliğine derhal son verilmelidir.

İş veren, komediye dönen 3600 ek gösterge düzenlemesini öncelikli olarak gözden geçirmelidir. İş veren ve sarı sendikalar, % 2 sendikal baraj garabetine harcadıkları  zamandan daha fazlasını kamu çalışanlarının problemlerine ayırmalıdır. İş veren ve sarı sendikaların önceliği siyaseti dizayn etmek ve kendileri dışında ki sendikalara hile kurgulamak değildir.

  1. Dereceden emekli olabilecek tüm kamu çalışanlarına 3600 ek gösterge düzenlemesi muhakkak yapılmalıdır.

Sosyal devlet ilkesi gereği, tüm  çalışanlara giyim, ulaşım, barınma, beslenme, yakıt, kira yardımı yapılmalı ve bir paket çocuk bezi dahi alınamayan çocuk yardımı tutarları iyileştirilmelidir.

Görünen köy kılavuz istemez . Enflasyonun TÜİK’in mucizevi hesaplamaları dışında dizginlenemeyeceği açıktır. Asgari ücret artışı hesaplara yatmadan zamları raflara yansımıştır. Bu nedenle enflasyon farkı çalışanlara aylık olaraködenmelidir.

Bir yıldır bizim söylemekten usandığımız, eğitim çalışanlarının gayet açık talepleri bir an önce hayata geçirilmelidir. Bir kez daha  hatırlatırız ki;

1.Ek ders ücretleri 2023 yılı ocak ayında %100 oranında artırılmalıdır. Ayrıca ders saatleri dışında yapılan her türlü kurs için ödenen ücretler de iki katına çıkarılmalıdır. Eşit işe eşit ücret sadece lafta bir icraat ve söylem olmaktan kurtarılmalıdır.
2. Eğitim öğretime hazırlık ödeneği bir maaş tutarında her yıl Eylül ayında tüm eğitim çalışanlarına eşit olarak ödenmelidir.
3. Destekleme ve yetiştirme kursları tüm branşlarda ve tüm okul türlerinde açılmalıdır.

  1. Görevli personelin yol ve yemek parasını dahi karşılamayan sınav ücretleri artırılmalıdır. Özellikle MTSK sınavları için son ay yapılan zam gözden geçirilmeli ve en az % 100 zamyapılmalıdır.

5.Teknik nedenlerleKBS’yegiremeyenöğretmenlerinmağduriyetlerigiderilmelidir.

Hürriyetçi Eğitim-Sen olarak ; yeni vaatlerden ziyade, haklarımızın korunmasını vekayıplarımızıntelafiedilmesini istiyoruz. İşverenimiz olan devletin; adil olduğunu, işçisi ve memuruna eşit değer verdiğini düşünüyor ve ayrım yapmayacağına inanıp, memurları açlık sınırında ki bir maaş ve gelire mahkum etmeyeceğini ümit ediyoruz. Bu taleplerimizin yerine getirilmesi için, Hürriyetçi Eğitim Sen kamu çalışanlarının içine düşürüldüğü asgari sefalete azami mücadele dönemini başlatmıştır. Hakkımız olan maaşın verildiği zamana kadar mücadeleye devam edeceğiz. Kamu çalışanlarına sunulan haklar  dünya standartlarına ulaştırılıncaya kadar mücadeleye ve iş bırakma dahil her türlü meşru eylemi yapmaya kararlıyız.

HAKLIYIZ, DURMAYACAĞIZ, VAZGEÇMEYECEĞİZ.

‘’HÜRRİYETÇİ EĞİTİM SEN, SENDİKADIR.’’ 
Hürriyetçi Eğitim-Sen Yönetim Kurulu

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster