İçel
Ana Sayfa Eğitim, Gündem, Sağlık, Son Dakika, Tarsus, Yaşam 16 Ocak 2023 157 Görüntüleme

HÜDA PAR Tarsus İlçe Başkanı Hikmet Tanış; “Gençler uyuşturucu zararlarına karşı bilinçlendirilmeli”

HÜDA PAR Tarsus İlçe Teşkilatı, son zamanlarda artan uyuşturucu kullanımına dikkat çekmek için “Tarsus Uyuşturucuya Dur De! Gençliğine Sahip Çık!” temasıyla basın açıklaması düzenledi.
Uyuşturucuya karşı mücadele ve farkındalık oluşturmak amacıyla HÜDA PAR Mersin İl Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen basın açıklamasını Tarsus İlçe Başkanı Hikmet Tanış okudu.
Gençlere yönelik psikolojik destek çalışmaları başlatması için yetkililere çağrıda bulunan Tanış, uyuşturucu kullanımının gençler arasında yaygınlaştığına dikkat çekti.
Tanış, “Genelde madde bağımlılığı özelde de uyuşturucu, ülke gündemini çokça işgal etmektedir. Gençliğin enerjisini ve aklını sömüren uyuşturucunun gençler arasındaki inanılmaz yaygınlığı, ülkenin geleceği açısından tehlike çanlarının çalması anlamına geldiğini belirtmek isteriz. Zira gençlerimizin değişik adlar altında kullanmış olduğu uyuşturucu maddelerin, insan bedeninde özellikle de beyninde ne gibi tahribatlara yol açtığı bilinmektedir. Gençliğimizin aklını bir fare gibi kemiren, beynine bir kurt gibi deşen uyuşturucu, kullananları zombiye dönüştürmekte ve  hayattan koparmaktadır. Gençlerin geçici heves ve zevkler uğruna içine düştükleri bu talihsiz durum, içimizi parçalamaktadır. Uyuşturucu pençesine düşmüş gençlerimizin, haberlere yansıyan hallerini, sokaklarda kıvrandıkları görüntülerini görmek yüreğimizi dağlamaktadır.” dedi.
“Gençler uyuşturucu zararlarına karşı bilinçlendirilmeli” 
Yetkililere büyük sorumluluklar düştüğünün altını çizen Tanış, şunları söyledi:
“Öncelikle gençlik politikaları bağlamında görev üstlenen bürokratlara seslenmek istiyoruz. Gençliğin ihtiyacı eğlence festivalleri, konserler, salt gezmek, tozmak değildir. Gençliğin öncelikle içine düştükleri bu bataklıktan kurtarılabilmesi adına farkındalık ve mücadele kapsamında çalışmalar yapmanız gerekmektedir. Gençlere yol gösterici nitelikte girişimlerde bulunularak, bu kapsamda psikolojik destek çalışmaları da yürütülmelidir. Yine Milli Eğitim Bakanlığına da görevler düşmekte. Özellikle de eğitim müfredatına her okul dönemine uygun şekilde madde bağımlılığına karşı bilinçlendirici, eğitim modüller koyulmalı ve derslerde uyuşturucunun zararları anlatılmalı. Seminerler ve farkındalık yarışmaları düzenlenmeli.”
Diyanete sorumluluk düşüyor”
“Ülke genelinde verilen hutbelerde ve vaazlarda, uyuşturucunun zararları anlatılmalı ve sıklıkla bu hatırlatılmalıdır. İmam hatiplere yönelik uyuşturucuya karşı mücadele konusunda bilinçlendirici çalışmalar yapılmalı. Madde bağımlısı gençler, kurulacak diyaloglarda nasıl faydalı olunacağı konusunda gösterilmelidir. En önemli görev de ailelere düşmektedir. Zira çocuklarımızın çekirdekten eğitim aldığı, davranış şekillerini öğrendiği ve terbiye edildiği ilk yer aile yuvalarıdır. Bu anlamda çocuklarımızı eğitebileceğimiz en önemli kurum aslında ailedir. Bu vesileyle ebeveynlere seslenmek istiyoruz. Çocuklarımızı ilgisiz bırakmayalım, dertlerini dinleyelim. Onlara karşı ilgisizliğimiz, onları kendilerine ilgi gösteren kişilere yönlendirmektedir. Bu gerçeği asla aklımızdan çıkarmamalı, çocuğumuza ilgi gösteren kişilerin pek de iyi niyetli olmayacaklarını, emellerinin de pek hayırlı olmayacağını iyi kavramalıyız. HÜDA PAR olarak, uyuşturucu ile mücadele kapsamında hatırlatıcı ve aydınlatıcı roller üstlenmeye devam edeceğiz ve sizlerin yanında olacağız. Genciyle, yaşlısıyla, kurumuyla, STK’sıyla gelin bu uyuşturucu belasına karşı hep birlikte omuz omuza verelim.” diye konuştu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster