İçel
Ana Sayfa Eğitim, Gündem, Tarsus, Yaşam 11 Ekim 2022 238 Görüntüleme

Hayvan Sevgisi ve Bilinci Çocukluktan Aşılanıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, küçük yaştaki çocuklara hayvan sevgisi ve bilincini aşılayabilmek amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Adile Teyze Çocuk Gelişim Merkezi’nde, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesi ile Çocuk Gelişim Merkezleri işbirliğinde düzenlenen etkinlikte, çocuklar 3D yazıcı ile üretilen mama kaplarını sokak hayvanları için boyadılar.

Tanışık: “Çocukların, yaparak ve yaşayarak öğrenmelerini sağlıyoruz”

Etkinlik hakkında bilgi veren Çocuk Gelişim Merkezleri’nin Eğitim Koordinatörü Özlem Tanışık, “Hayvanları koruma günü kapsamında Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyemizle birlikte ortak bir çalışma yaptık. Burada çocukların hem süreci öğrenmesini sağlamak, hem de hayvan sevgisi, hayvanları koruma, hayvanların hayatımızdaki önemi ve bunlarla ilgili farkındalık çalışmasının ardından, hayvanları beslemek üzere yapılan mama kaplarının dağıtımını yapıyoruz. Canlılığı koruma, hayvanların farkındalıkları, bu doğrultuda da hayvanların yaşam alanları, onların özellikleri ve onları korumaya yönelik çalışmalar ile çevre duyarlılığı gibi konularda etkinlikler gerçekleştiriyoruz.  Ayrıca sanat etkinlikleri ve uygulamalı etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Bu bağlamda çocukların, yaparak ve yaşayarak öğrenmelerini sağlıyoruz” dedi.

Aşkın: “Çocuklara teknoloji eğitiminin yanı sıra, sosyal konularda da bilinç kazandırmaya çalışıyoruz”

Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesi’nde 3 boyutlu tasarım eğitimi vererek çocuklara mama kapları hazırlattıklarını ve bu mama kaplarını kreşteki çocuklarla paylaştıklarını söyleyen Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölye Sorumlusu Emre Aşkın ise, “Sokak hayvanlarını korumak ve beslemek amacıyla ürettiğimiz mama kaplarını, öğrencilerimiz kreş öğrencilerine hediye etmek istediler. Biz de bunu projelendirip, kreşimizde hep beraber böyle bir projeye imza attık. Atölyemizde çocuklara teknoloji eğitiminin yanı sıra, sosyal konularda da bilinç kazandırmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda, hayvanları koruma haftasında mama kapları tasarladık. Bunu da Adile Teyze Kreşimizdeki öğrencilerimize hediye ettik. Burada çocuklarımız hem hayvanlara ilgi duyduklarını yansıtırken, hem de teknolojiyi araç olarak kullandılar” diye konuştu.

“Hayvanlara karşı daha duyarlı olalım, onlar da birer canlı”

Herkesi hayvanlara karşı daha duyarlı olmaya çağıran Ayaz Güner isimli çocuk, “Burada hayvanlar için kap yaptık. İçine su ve mama koyup, hayvanların önüne koyacağız. Bu kaplardan içecekler ve yiyecekler. Hayvanları görünce susuz ya da aç kalmışlarsa, yemek ve su verebiliriz. Ayrıca hayvanları satın almayın, barınaktan sahiplenin” dedi.

İzem Öykü Kundi isimli çocuk ise, “İlk günden beri yeni şeyler öğrendik. Bugün de hayvanlara mama kabı yapıyoruz. Hayvanları çok seviyorum. Evimde köpek olmasına rağmen, bir sürü hayvanımın olmasını istiyorum. Kendini koruyabilene kadar, evimizde besliyoruz. İnsanların, hayvanlara zarar vermemelerini istiyorum. Çünkü, onlar da bir canlı. İleride veteriner olmak istiyorum, çünkü hayvanları çok seviyorum” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster