İçel
Ana Sayfa Gündem, Kadın, Politika, Siyaset, Son Dakika, Yaşam 8 Mart 2023 575 Görüntüleme

Gelecek Partisi Mersin Siyasi İşler Başkanı Hakan Alaca;”8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlar, tüm kadınlara sağlıklı ve huzurlu bir ömür dilerim”

Gelecek Partisi Mersin Siyasi İşler Başkanı Hakan Alaca, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Başkan Alaca mesajında;
“Hayatımızın her anında varlıklarıyla onurlandığımız, bizden desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, ailenin ve toplumun temel taşı kadınlarımızdır. Toplumlar, zaman içerisinde yeni umutlar, yeni hayatlar ve yeni dünyalar kurarlar. Geçmişte yaşanan tecrübeleri ve günlük hayatın getirdiklerini yarınlara taşıyan, nesilden nesile ulaşmasını sağlayan yine kadınlardır. Doğudan batıya,  kuzeyden güneye ülkemizin tamamını sevgi, fedakarlık, alın teri ve umutla çepeçevre saran Anadolu Kadını, gençlerimizin  ve  çocuklarımızın yükünü çekerler.
İnsanın dünyaya gelişinden ve ilk eğitimden itibaren her türlü kazanımında kadının emeği göz ardı edilemeyecek kadar önemli bir gerçektir. Bununla birlikte hayat boyu karşı karşıya kaldığımız her türlü olumsuzluklarda herkesten daha çok etkilenen başta kadınlarımızdır. Tarih boyunca savaşlar, terör ve  yoksulluk en çok kadınları vurmuştur.
Özellikle terör konusunda yaşanan acı tecrübeler, ateşin en çok da şehitlerimizin annelerini, eşlerini ve yakınlarını yaktığını göstermiştir. Anadolu’nun her bir karış toprağı şehit kanları ile sulanırken Türk Kadınının memleketini, yaşadığı bu toprakları kurtarma azmi ve mücadelesi Kurtuluş Savaşında bütün cephelerde aktif görev üstlenmesi, cesareti ve fedakarlığı ile adını tarihe yazdırmıştır.
Kadınlar sosyal hayatın kurucularıdır. Onlar, anne olmalarının yanı sıra ilk öğretmen, ilk hemşire, ilk doktordur.  Bununla birlikte kadın hak ve özgürlükleri konusunda yaşanan sıkıntılar göz ardı edilmemelidir.  Bu duygu ve düşüncelerle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlar, tüm kadınlara sağlıklı ve huzurlu bir ömür dilerim” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster