Ana Sayfa Eğitim, Gündem, Kadın, Tarsus 11 Haziran 2024 35 Görüntüleme

Ferda Aras: “Okullarımızdan Sonra Aile Yapısı da Tarikat Tehdidi Altında!”

ÇYDD Tarsus Şube Başkanı Ferda Aras, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yayınlanan “Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı” hakkında basın açıklaması yaptı. Aras, açıklamasında, ailelere dini rehberlik ve manevi danışmanlık hizmetlerinin yaygınlaştırılmasının, tarikatlaşmanın resmi bir politika haline getirilmeye çalışıldığını belirtti.

Aras, eylem planında tarikat ve cemaatlerin sivil toplum örgütleri olarak işaret edilmesinin laik devlet yapısına aykırı olduğunu vurguladı. “Bu eylem planı, Anayasamızın laiklik ilkesine aykırıdır ve toplumu ayrıştırma tehlikesi taşımaktadır,” dedi. Ayrıca, tarikat ve cemaatlerin sivil toplum kuruluşu olarak değerlendirilmesinin hukuki bir geçerliliği olmadığını ve bu yapıların ulus devlet yapısına, bilime, sanata, toplumsal gelişmeye ve toplum bütünlüğüne zarar verdiğini ifade etti.

Aras, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın duyurduğu eylem planı, tarikat ve cemaatlerin okullarımızdan sonra aile içine de ‘sivil toplum örgütü’ maskesi ile sokulmaya çalışılmasıdır,” dedi. ÇYDD olarak çocukların geleceğini, çağdaş aile ve toplum yapısını koruma kararlılığını sürdüreceklerini ve Büyük Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin ışığında laik Türkiye Cumhuriyeti’ni savunmaya devam edeceklerini belirtti.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster