Ana Sayfa Gündem, Politika, Sağlık, Siyaset, Son Dakika, Tarsus 13 Ocak 2024 45 Görüntüleme

ENGELLİLER İÇİN EŞİT KATILIM… ALİ ATAY, SEYYAR SANDIKLARDA OY KULLANMA BİLİNCİNİ YÜKSELTİYOR

Büyük Birlik Partisi Belediye Başkan Adayı Av Arb Ali ATAY seçim çalışmaları kapsamında seyyar sandıklarda oy kullanabilmek için sağlık veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı olan seçmenler ve engellilerin uygun bir binada oy kullanabilmeleri için engelli başvuru formuyla başvuruların yapılması noktasında Tarsus Sakatlar ve Görme Engelliler Derneğine ziyarette bulundu. Ayrıca Beyaz Baston Görme Engelliler Haftasını da andı.

Seyyar Sandıkta Oy Kullanmak için son başvuru tarihinin 17 Ocak olması ve başvuru sayısının çok az olmasından dolayı bu konuda farkındalık çalışmalarını yürüten Başkan Adayı ATAY, engellinin bir yakını tarafından “Seyyar Sandık Kurulu Talep Formu” ile ilçe seçim kurulu başkanlığına veya ilçe seçim kurulu başkanlığına gönderilmek üzere muhtarlığa
başvuru yapılması gerektiğini aktardı.

Başvuruda; “Seyyar Sandık Kurulu Talep Formu” ile birlikte “engeli nedeniyle yatağa bağımlı olduğu” veya “hastalığı sebebiyle yatağa bağımlı olduğu” ibaresinin yer aldığı aile hekiminden durum bildirir sağlık raporunun alınabilmesi mümkündür.


Son genel seçimde kalıcı olarak yatağa bağımlı olduğu tespit edilerek seyyar sandık seçmen listesine dahil edilmiş seçmenlerden rapor talep edilmemektedir. Sağlık bakanlığından elektronik ortamda alınan verilerden kalıcı olarak yatağa bağımlı olduğu tespit edilen seçmenlerden de rapor talep edilmemektedir.

Demokratik toplumun bir gereği olarak oy kullanma oranının yükselmesi ve engelliler için sağlanan oy verme kolaylılığından faydalanan seçmen sayısının artışının sağlanması her başkan adayının görevi olduğunu belirtmek ister, bu konuda diğer başkan adaylarının da farkındalık çalışması yapmasını umut ederiz.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster