İçel
Ana Sayfa Eğitim, Ekonomi, Gündem, Son Dakika, Tarsus, Yaşam 5 Ocak 2023 165 Görüntüleme

EĞİTİM SEN TARSUS ŞUBESİ YARENLİK ALANI’NDA BASIN AÇIKLAMASI DÜZENLEDİ

Eğitim Sen Tarsus Şubesi ,’’GEÇİNEMİYORUZ! Asgari bir yaşam değil, İnsanca bir yaşam İSTİYORUZ! ’’ sloganıyla 4. Ocak. 2023 Çarşamba ,saat 17.30 ‘da Tarsus Yarenlik Alanı Halk Eğitim Merkezi önünde basın açıklaması düzenledi.

Eğitim Sen Tarsus Şube Başkanı Sn Yasemin Yücel ,yaptığı basın açıklamasında;”3 milyon 650 bin memur 13 milyon 900 bin emekli Toplam 17 milyon 550 bin ülke emekçisine sadece % 25 ve son dakika sadaka pazarlığı ile %30 zam!
TÜİK tarafından açıklanan rakamlar iktidarın yıllardır sürdürdüğü yaşanan gerçek enflasyonu perdeleme, enflasyonu düşük göstererek milyonlarca çalışanın maaşını, ücretini düşük gösterme politikasının ürünüdür…”dedi ve maaşlarına yapılan zammın yetersiz olduğunun altını çizdi.

Eğitim Sen Tarsus Şubesinin basın açıklaması metni aşağıdadır;

”TÜİK EKMEĞİMİZİ ÇALDI! BU HIRSIZLIKTIR! MEMUR SEN ORTAK OLDU! SARI SENDİKAYA DA %30 ZAMMA DA HAYIR! HÜKÜMET ZAMMINI AL BAŞINA ÇAL!

3 milyon 650 bin memur

13 milyon 900 bin emekli

Toplam 17 milyon 550 bin ülke emekçisine sadece % 25 ve son dakika sadaka pazarlığı ile %30 zam!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlar iktidarın yıllardır sürdürdüğü yaşanan gerçek enflasyonu perdeleme, enflasyonu düşük göstererek milyonlarca çalışanın maaşını, ücretini düşük gösterme politikasının ürünüdür.

Dolayısıyla iktidarın “enflasyonu düşürdük” açıklamalarının, Cumhurbaşkanı’nın sahte TÜİK rakamlarının üzerine birkaç puan koymaktan ibaret “müjdesinin” hiçbir karşılığı yoktur.

Hükümet, TÜİK, Memur Sen sizler hangi ülkede yaşıyorsunuz? Sadece Asgari ücretin açıklandığı 22 Aralık tarihinden bugüne geçen 10 günde A’dan Z’ye her şeye en az %25 zam yapılmışken, sizler adeta bizim aklımızla dalga geçer gibi bir zam oranına imza attınız. Tarih bu günleri yazarken sizleri mahkum edecektir. Sizlere soruyoruz:

-Asgari işçi ücreti %55 artırılırken asgari memur maaşının ve emekli aylığının % 30 artırılması büyük adaletsizlik, haksızlık, insafsızlık ve ayrımcılık değil midir?

-Bu tutum eşitlik ve sosyal devlet ilkesinin açıkça ihlali değil midir?

-Yoksulluk sınırı 26.124 iken bizleri açlığa mahkum etmek için özellikle bir politika mı hayata geçiriyorsun?

Geldiğimiz noktada devlet dairelerine “bu işyerinde asgari ücret uygulanmaktadır” tabelaları asılmasına ramak kalmıştır.

ALKIŞTAN ELLERİ YORULAN MEMUR SEN BAŞKANI, KAMU EMEKÇİLERİ SENİ DE UNUTMAYACAKTIR!

Sırtını iktidara dayayan,tüm işlevi kamu emekçilerinin mücadelesini bastırmak, ehlileştirmek olan,iktidarın ideolojik aparatçığı, yalvaran,el açan MEMUR SEN, emekçilerin yoksullaşmasının iktidarla birlikte suç ortağıdır.

KESK olarak, iktidarlardan icazet beklemek yerine her zaman olduğu gibi insanca yaşamaya yetecek ücret için “HAK VERİLMEZ, MÜCADELE İLE ALINIR” şiarı ile tüm yurtta alanlardayız.

Ya mücadelemiz ile insanca bir yaşam hakkını alacağız ya da açlığa mahkum olacağız.

Tüm kamu emekçilerini ve emeklileri bugünün acil talebi olan en az asgari ücret artışı talebine olduğu kadar en temel talebimiz olan insanca yaşamaya yetecek yoksulluk sınırı üzerinde ücret talebine sahip çıkmak için omuz omuza vermeye çağırıyoruz. ”

EĞİTİM SEN TARSUS ŞUBESİ

YÜRÜTME KURULU

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Hazır Site by Uzman Tescil webmaster